Bolu Kent Meydanı'nda 15 Temmuz 2016’da yapılan hain darbe girişimin 7.yılı dolayısıyla ‘15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü’ Programı düzenlendi. Etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Haber: Nilay Çelik

Programa, Bolu Valisi Erkan Kılıç, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Albay Merdin Kışkan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Keleş, Belediye Başkanı Tanju Özcan, İl Emniyet Müdürü Saadettin Aksoy, İl Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Albay Özgür Kılıç, daire amirleri ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Programda, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ve dua edilmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması dinlendi. Ardından, protokol konuşmaları gerçekleşti.

“DEVLETLE YAPILANMIŞ HAİN BİR TERÖR ÖRGÜTÜ”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yapılan darbe girişiminin sadece hükümete karşı değil Türk vatandaşına karşı da olduğunu ifade ederek, “Biz yedi yıl önce büyük bir felaketin eşiğinden döndük büyük Türk milleti olarak. Hain bir darbe girişimine maruz kaldık. Devletle yapılanmış hain bir terör örgütü sadece hükümete karşı değil Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne karşı, bu ülkede o zaman yaşayan seksen milyon Türk vatandaşına karşı bir darbe girişiminde bulundu. Halkımız sokaklara döküldü. Değişik görüşlere mensup olmasına rağmen ülkesine, vatanına, hükümetine, devletine sahip çıktı. Ancak, yine bu noktada şunu da unutmamalıyız orada halkımızla birlikte büyük mücadele veren Atatürk'ün subaylarını, mehmetçiklerini, kahraman polisimizi de bu darbe girişiminde ne kadar dik durduğuna hepimiz şahit olduk. Ben onları da yürekten kutluyorum. Bu vesileyle o gece şehit olan asker, polis, sivil vatandaş, iki yüz elli bir şehidimizi rahmetle ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZ SİYASİ, EKONOMİK VE DİPLOMATİK DAYATMALAR KANALIYLA AĞIR OPERASYONLARA UĞRAMIŞ”

Bolu MHP Milletvekili İsmail Akgül, ülkemizin 15 Temmuz'da iç kargaşa ve kaosa düşmesinin,  bölünerek yok edilmesinin amaçlandığını dile getirerek,  “15 Temmuz'da zalimler tetikçiliği alenen üstlenip, cani ve hain yüzünü hayasız bir şekilde göstermiştir. Türkiye üzerinde hesap yapılmış aziz milletin varlığına, birliğine, dirliğine ve tarihsel devamlılığına kanlı cephe açılmıştır. Ülkemiz hem içeriden, hem dışarıdan siyasi, ekonomik ve diplomatik dayatmalar kanalıyla ağır operasyonlara uğramış ve 15 Temmuz'da iç kargaşa ve kaosa düşmesi hatta bölünerek yok edilmesi amaçlanmıştır. Binlerce yıllık tarihimizde elde ettiğimiz zaferlerimizin intikamını, fetihlerimizin rövanşını almak için sıraya giren Türk düşmanlarını sinsi bir şekilde ve doğrudan ya da devşirdikleri hainlerle devletimizin, milletimizin rehavetini büyük bir yanılgıyla bekledikleri ve karanlık bir yol izledikleri bilinen bir husustur. Çağlar değişip tarih nehri hızlı aksa da zaman değişiklik gösterse de karanlık senaryoların hep aynı değişenin ise sadece zulmün figüranları olduğu bellidir. Milli havzalar bütünüyle mahfuzdur. Biz de şehitlerimiz için tüm bedelleri ödemeye hazırız. Memleketimizin birlik ve beraberliğini sağlamak adına yüce meclisimizde de biz de bundan sonra üzerimize düşeni yapacağımıza sizlerin huzurunda söz veriyoruz. Rabbim bir daha böyle zulümleri bizlere yaşatmasın” ifadelerine yer verdi.

 “CUMHURİYET TARİHİMİZE BAKTIĞIMIZ ZAMAN BİRÇOK DARBELER VAR YAŞADIĞIMIZ”

Farklı tarihlerde yaşanılan darbeleri hatırlatarak, ülkenin üzerinde oynanan oyunlar olduğunu dile getiren, Bolu AK Parti Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, “Biz büyük bir milletin torunlarıyız, evlatlarıyız ve ecdadımız geçmişte yaptığı hizmetlerle dünyada bir medeniyet oluşturdu. Bizler de ecdadımızın bu topraklarda ve dünyada oluşturduğu bu medeniyet düşüncesini yaşatmak için hep birlikte mücadele veriyoruz ama birileri iki yüz elli yılı aşkındır hem bu topraklarda hem de yüce Türk milleti üzerinde oynamak istedikleri oyunlarını zaman zaman oynuyorlar. Bunun birçok örneği var tarihimizde hem Osmanlı tarihine baktığımız zaman isyanlar var hem de Cumhuriyet tarihimize baktığımız zaman birçok darbeler var yaşadığımız. Farklı tarihlerde de üzerinde oynanan oyunlar devam etti. 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ve en son 15 Temmuz. Bu yüce millet elhamdülillah birliği ve beraberliğiyle, dirliğiyle ve dik duruşuyla bu vatanı bölmek isteyenlere ve Kurtuluş Savaşı'nda yapamadıkları bu milleti yok etme projesine hiçbir zaman müsaade etmedi. Onun için yüce Türk milleti önünde saygıyla eğiliyorum. Ve Bütün kahramanlarımızı, bütün şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum” kelimelerine yer verdi.

“15 TEMMUZ HAFIZASINI VE RUHUNU DİRİ TUTARAK GELECEK NESİLLERİMİZE AKTARMAK ZORUNDAYIZ”

Bolu Valisi Erkan Kılıç ise konuşmasında 15 Temmuz’u unutturmayacaklarının altını çizerek, “Yedi yıl önce bu karanlık gecede ülkemizin birliğine ve demokrasimize yönelik kirli oyunlarla zafer kazanacaklarını uman bir avuç çapulcu 15 Temmuz gecesi büyük bir hezimete uğrayarak, tarihte eşi benzeri görülmeyen bir destanın yazılmasında, Türk milleti tarafından ebediyen vatan haini olarak anılacak figüranlar olarak yerini almıştır. Vatan söz konusu olduğunda Esad'ımızın canından aziz bilen, gözü hiçbir şey görmeyen bu cesur millet, şairin, ‘Ölsek de sevin, eve dönsek de. Sanma bu tekerlek kalır tümsekte. Yarın elbet bizim, elbet bizimdir. Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir’ dizelerinde olduğu gibi dönmeyi düşünmeden kendisine doğrultulan mermilere siper olmuş, günlerce, gecelerce demokrasi nöbeti tutmuştur. O karanlık gecede Bolulu hemşerilerimizle tüm Türkiye'de olduğu gibi tehlikenin duyulduğu ilk andan itibaren meydanlara inmiş çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla tek yürek kahramanca darbecilerin karşısında durmuştur. Bu anlamda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, birlik ve duygularımızı pekiştirmek adına da önemli bir fırsattır. Bizi bölmek, ayrıştırmak, demokrasimize gölge düşürmek ve vatanımızın bölünmez bütünlüğünü bozmak isteyenlere karşı kenetlenmeli ve demokrasimize sahip çıkmalıyız. Bizler bu cennet vatanın nasıl kazanıldığını 15 Temmuz hafızasını ve ruhunu diri tutarak gelecek nesillerimize aktarmak zorundayız. Çünkü ülkemizin üzerinde oynanan oyunları kuranları iş birlikçileri ve kirli emellerini unutursak büyük bir gaflete düşer unutursak bu topraklardan silinmeye mahkum oluruz. On beş Temmuz'u Unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız” açıklamasında bulundu.

Programın devamında sancak koşusu ile getirilen Türk bayrağını teslim alan Vali Kılıç, koşuya katılan sporculara katılım belgesi takdim etti.

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü münasebetiyle düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tasavvuf müziği dinletisi yapıldı.

7-12

7-126-135-23