Her ay mutad olarak yapılan ilçe Müftüleri toplantısı bu ay Bolu merkezde yapıldı.

Haber Merkezi

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş'ın başkanlık ettiği toplantıya İl Müftü Yardımcıları Ahmet Halcı, Ünal Baş, Fadime Arslan ve Eyüp Orhan ile ilimizin sekiz ilçe müftüleri ve vekilleri katıldı.

Müftü Demirtaş toplantı öncesi Bolu iline yeni atanması sebebi ile hem Bolu ilini hem de müftülük hizmetlerini tanıma ve değerlendirme süreci içinde olduğunu belirtti. Demirtaş, bugüne kadar çok güzel hizmetler verilmiş olduğunu bir o kadar da yeni hizmet alanlarının olduğunu belirterek hep birlikte takım çalışması yaparak, halkın beklediği, kurumun misyon ve vizyonununa uygun hizmet ve uygulamaları Bolu halkının destekleri ile hayata geçireceklerini belirtti.

Diyanet'in 100.yılını 3 Mart 2024 tarihinde idrak edeceklerini belirten Müftü Demirtaş, 100. yılda 100 proje veya uygulamanın ifa edilerek halka eğitim, iyilik, sosyal-kültürel uygulama olmak üzere 5-6 başlıkta eylem planı çalışması yapacaklarını belirtti.

Müftü Demirtaş, il ve ilçe müftüleri olarak daima halkın içinde olacaklarını, halkın üzüntü ve sevinçlerini paylaşacaklarını, cenaze, düğün, sosyal etkinlik olmak üzere daima arazide olacaklarını ama arazi olmayacaklarını belirtti.

Müftü Demirtaş hizmetlerde olması gereken "mekan-imkan-insan-gayret" mottosu ile hareket edeceklerini belirterek, cami, Kur'an kursu dışında gençliğimizle bir araya geleceğimiz gençlik merkezi, gençlik ofisi, gençlik okuma alanlarının, kitap-kafe gibi mekanları mutlaka oluşturulması gerektiğini belirtti.

Eğitim hizmetlerinde başta 4-6 yaş grubu Kur'an Kursları olmak üzere hafızlık eğitimlerinde nitelik ve nicelik artışına ihtiyaç bulunduğu belirtildi.

Cami görevlilerinin halka sunduğu ibadet hizmetleri, irşad hizmetleri, eğitim hizmetleri, gençlik hizmetleri, müştemilat hizmetleri, sosyal-kültürel faaliyetleri daha nitelikli ve ölçülü yapacaklarını belirtti. Bu kapsamda din görevlilerin kişisel gelişim ve becerilerinin artırılması için çalışma yapmaya ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

Toplantıda İl Müftüsü Demirtaş Eğitim Hizmetleri ile ilgili sunumu değerlendirdi.

Yaz döneminde 12.000'den fazla öğrencinin Yaz kursuna katıldığını belirten Demirtaş, özverili gayretleri için başta cami görevlileri olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür etti.

Dilek ve temennilerden sonra toplantı heyeti öğle namazının ardından yapılan ikramla aylık buluşma sona erdi.