Abant İzzet Baysal Üniversitesi Çocukça Yaşam ve Empati Topluluğu tarafından, Kültür Merkezi Pembe Salon’da, ‘Çocuk İstismarına Hayır’ konulu bir konferans düzenlendi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Orhan Derman konuşmacı olarak katıldığı konferansa çok sayıda öğrenci ve öğretim görevlisi katıldı.

MEHMET FATİH YALINIZ

AİBÜ Çocukça Yaşam ve Empati Topluluğu’nun düzenlediği ilk konferans, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan AİBÜ Çocukça Yaşam ve Empati Topluluğu Başkanı Mehmet Aygün, topluluğun faaliyetlerinden bahsetti. Aygün şöyle konuştu; “Topluluğumuz yaklaşık bir ay önce faaliyetlerine başlamış olup, çok hızlı bir teşkilatlanma sürecine girmiştir. Öyle ki, sadece 4 gün içinde 5 fakültede açılan stantlarda aldığı üye kayıtlarıyla üniversitemizin en büyük 3. Topluluğu haline gelmiştir.

Yine bu ay içinde yaptığımız tanışma organizasyonu, Semiha Şakir Çocuk Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ziyareti, toplumda farkındalık yaratma adına İzzet Baysal Caddesi’nde dağıttığımız 10 bin adet çocuk istismarı nedir bildirisi ve bunlar gibi yaptığı etkinlik ve çalışmalarla üniversitemizde ve yerel basında adından sıkça söz ettirmiştir.

Biz bu etkinlikleri planlayıp hayata geçirirken, tek bir amaç güdüyoruz, çocuk. Çünkü çocuk iyidir, çevresinin de iyi olması gerekir. İyi bir çocuk iyi bir bireyi getirir. Şunu unutmamalıyız ki, çocuk neyse toplum odur. Toplum neyse çocuk da odur. Bazen çevre kötü olabilir ancak, her çocuğun çocukluğunun iyi geçmesi gerekmektedir.

Bu yüzden doğrudan çocuklara veya burada sizlere yaptığımız tüm etkinliklerin amacında bir çocuğun yüzündeki tebessüm olabilme çabası yatıyor. Biz etkinliklerimizi planlarken sizlerin de keyif alabileceği bol bol eğlenebileceği etkinlikler olmasına özen gösteriyoruz. İşte bu kısa sürede bizi üniversitemizin en büyük topluluklarından biri haline getirdi. Biz ilk günkü aşkla çocuklar için bir şeyler yapmaya devam edeceğiz. Sizlerin de desteği ile çok daha güzel yerlere gelip, çok daha büyük ve bir o kadar da keyifli etkinlikler yapacağımıza inanıyorum.”

Aygün’ün konuşmasının ardından, ‘Çocuk İstismarına Hayır’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Orhan Derman çocuk istismarının önlenmesi için yapılması gerekenleri anlattı.

Etkinliğin sonunda Topluluk danışmanı Türker Sezer’e plaket takdim edildi.

Editör: TE Bilisim