(ÖZEL HABER: SERVET GÖKÇEK)- Motosiklet Eğitmeni Levent Arar, genç sürücülerin motosiklet kullanımıyla ilgili önemli uyarılarda bulunarak; “16 yaşından itibaren motosiklet ehliyetine sahip olabiliriz demiştik. Buradaki en önemli unsur ailenin rızası” dedi.

16-18 yaş aralığında olan genç sürücülerin trafik kültürü ve sürüş tecrübesi eksikliğine dikkat çeken Motosiklet Eğitmeni Levent Arar, ailelerin bu konudaki endişelerini anlayışla karşıladı. Gençlerin bu alanda eğitimden geçmesinin hayati olduğu noktasında işaret etti.

Motosiklet Eğitmeni Levent Arar, ailelerin endişesini anımsatarak; “16 yaşından itibaren motosiklet ehliyetine sahip olabiliriz demiştik. Buradaki en önemli unsur ailenin rızası gerekiyor. 16-18 yaş aralığındayken bu iki yıllık zamanda. Ailelerin bu konuyla ilgili endişesini çok doğal karşılamak lazım. Hali hazırda 16 yaşında bir kişinin henüz daha trafik kültürü, trafikle ilgili bir takım bir sürücülük tecrübesi olmadan iki teker üzerine geçmiş oluyorlar. Bu noktada şuna dikkat etmelerini öneriyorum, iyi bir eğitimden geçmeleri. Yani mutlak suretle ailelerin en çok dikkat etmesi gereken unsur, iyi bir eğitimden geçmeleri” diye konuştu.

“MOTOSİKLETLERİ MUTLAKA EKİPMANLA KULLANMAK ZORUNDAYIZ”             

Arar, kask, mont, pantolon, dizlik, bot ve eldiven gibi ekipmanların hayati öneme sahip olduğunu belirterek;  “Motosikletleri mutlaka ekipmanla kullanmak zorundayız. Kaportamız kendimiz. Bu noktada bizim kendimizi koruyabileceğimiz tek şey kask, mont, pantolon, dizlik, bot, çizme vs. Eldiven gibi koruyucu ekipmanlarla motosiklete binmeyi mutlaka özellikle de başlangıç aşamasında nasıl alışılırsa öyle gideceğine emin olabilirler. Eğer ki elleri çıplak başlıyorsa bir motosikletçi belki ömrü boyunca artık eldiven takmaktan imtina edecek. Ama 16 yaşında bu işe ilk defa başlayacak kişilere hem sürücü kursları, hem aileler, hem bizler bu noktada desteklememiz ve onların ekipmanla bu işe başlamalarını sağlamalıyız ki bu onları tek koruyacak şey.” şeklinde konuştu.

“KİŞİSEL GELİŞİMİMİZ VE KİŞİSEL KORUNMAMIZ ÖNEMLİ”

Genç sürücülerin bu heyecan verici ancak riskli aktiviteye başlamadan önce sağlam bir eğitim almaları gerektiğinin altını çizen Arar; “Motosiklet evet tehlikeli bir aktivite. Bu noktada bizim kendimize yapmamız gereken bir takım uygulamalar var. Bunlar kişisel gelişimimiz ve kişisel korunmamız. Bu noktada da ekipman da önemli, eğitim de oldukça önem arz etmekte.” ifadelerini kullandı

Editör: Servet GÖKÇEK