Bolu Bağışçılar Vakfı Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’ya göreve başlamasının ardından hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Bolu Bağışçılar Vakfı, görevine geçtiğimiz günlerde başlayan AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’yı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Bolu Bağışçılar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Erbayram, vakıf çalışmaları ile üniversiteyle ortak yürütülmüş ve yürütülen projelerden bahsetti. Erbayram ayrıca, iki konu hakkında ortak çalışma yürütmeyi ve maddi manevi desteğe hazır olduklarını dile getirdi.

Erbayram, “ Türkiye genelinde ve bilhassa üniversitelerimizde son yıllarda eğilinen konu Girişimcilik, Bolu da girişimcilik konusunda zayıf kalan illerden. 30’u aşkın üniversitede yer alan Girişimcilik Araştırma ve Geliştirme Merkezinin veya uygun görülen başka bir oluşumun Abant İzzet Baysal Üniversitemizde de kurulmasını öneriyoruz, Vakıf ve üyeler olarak üzerimize düşen görevlere de hazırız, Vakfımız öncelikli olarak girişimcilik konularında çalışmaları destekleyecek olup, Temel Eğitimde Girşimcilik  temasıyla Türkiye’ye model olabilecek  başarılı bir projeyi Koç ilköğretim okulunda başlattık” derken, Bir diğer konu olan 600 bin tonu bulan büyükbaş ve küçükbaş hayvan gübreleri ve bunların kötü etkilerinin azaltılması konusuna değindi..

Vakıf olarak şehir genelinde 900 noktadan alarak yaptırdıkları toprak tahlil analiz raporunu referans gösteren Erbayram, “ Mevcut rapora göre topraklarımızda toprak organik maddesi %2,5 seviyelerinde fakat verimli olması için asıl sınır %3,5 ila 4 dolayısı ile gübrelerimizi birçok Avrupa ülkesinde başarılı şekilde yapıldığı üzere doğru yöntemlerle toprağa gömmeliyiz. Üniversitemizden bu sorunun da çözümüze yönelik çalışmalar beklemekteyiz vakfımız her konuda olduğu gibi bu gibi projelere de destek verebilir” dedi.

Rektör Alişarlı da yapılan nazik ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirirken birlik ve uyum içinde çalışacakları bir dönem dileyerek teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim