Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Hoş Geldin Yemeği’ bu yıl da öğrencilere ikram edildi.

 Haber: Aslı Akış

Üniversitenin Gölköy yerleşkesinde verilen yemeğe, BAİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Namdar, vakıf üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı ile Bolu Kalkınma Vakfı’nın 2005 yılında başlattığı “Üniversite Halk Kaynaşma Yemeği” bu yıl da devam etti. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne yeni kayıt yaptıran öğrenciler için her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Hoş Geldin Yemeği’ne ilimizde faaliyet göstermekte olan birçok firma katkıda bulundu.

Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı, 11 yıldır Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri için yılda 2 kez yemek veriyor. Vakfın sekreteri Mustafa Namdar, bu yılki yemeğin 6 bin kişilik olduğunu belirterek, öğrencilere verdikleri yemeğin amacının, mezun olan öğrencilerin Bolu'dan iyi anılarla ayrılması ve gittikleri yerde Bolu'nun turizm elçileri olması olduğunu söyledi.

“GÜZEL MANZARA SİZE HER ŞEYİ UNUTTURUYOR”

Yemek ikramı sonrasında bir açıklama yapan Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Namdar; “Vakıf olarak topluma yapılmış olan hizmetin özellikle öğrencilere yönelik yapılan bu hizmetin büyük bir kıvancı ve sevincini yaşıyoruz. 11 yıldır geleneksel hale getirilen üniversite halk kaynaşması adı altında yılda 2 defa bir akademik yılın açılışında bir de mezuniyet töreninde bu yemekler veriliyor. Manzaraya baktığınız aman işin mutluluğunu ne kadar zor olsa da her şeyi unutuyorsunuz buradaki güzel manzara size her şeyi unutturuyor” dedi.

“MUTLU OLUYORUZ”

Mustafa Namdar, Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı’nın “Üniversite Halk Kaynaşma Yemeği” dağıtımı sonrasında yaşadıklarını anlatarak; “Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı dediğimiz zaman tanıtmanın bir ayağı işte bu işler ile yapılıyor diye düşünüyorum. Bu yemek dağıtımını yaptıktan sonra şimdiye kadar yaşadığımız olaylardan bir tanesi yanındaki gelen misafir hemen cüzdanına sarılıyor. Bu yemeği Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı veriyor, ne yapıyorsun parasız vereceğiz yemeği, para yok, afiyet olsun dediğimde şunu düşünüyorum bu vatandaş kendi memleketine gittiği zaman en azından iki tane komşusuna Bolu’ya gittik ve orada şöyle bir manzara ile karşılaştık dediğinde vakfın tanıtımı başka bir şekilde ifade şansı yok diye düşünüyoruz. Bolu kalkınma ve tanıtmanın ayağını bu yemekler bir anlamda düzenliyor. Mutlu oluyoruz. Tabi bu kolay mı oluyor? Çokta kolay olduğunu düşünmek mümkün değil” ifadelerini kullandı.

“SPONSORLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM” 

Son olarak sponsor olan herkese teşekkür eden Mustafa Namdar; “Bu arada özellikle bize sponsorluk görevini yerine getiren insanlara, kamu kurum ve kuruluş ve sivil toplum örgütlerine teşekkür etmek gerekir. Çünkü onların katkısı ile Bolu halkının yaptığı katkılar ile böyle bir yemeği verme şansı var. Bu yemek tamamen Bolu halkı tarafından verilmiş olan bir yemektir diye düşünüyoruz. Bizde o yönüyle mutlu oluyoruz” şeklinde konuştu.

“BÖYLE ETKİNLİKLERİN OLMASI ÇOK GÜZEL”

BAİBÜ Müzik Öğretmenliği Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Ali Eren; “Ankara’dan geliyorum. Müzik Öğretmenliği Bölümü’ndeyim. Çok sıcak bir ortam. Böyle büyük programların, etkinliklerin olması çok güzel” dedi.

BAİBÜ Müzik Öğretmenliği Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Melisa ise; “Karabük’ten geliyorum, Safranbolu Güzel Sanatlar Lisesi’nden. Müzik Öğretmenliği 1. sınıf öğrencisiyim. Çok güzel oldu, ortam da çok güzel. Arkadaşlarla oturmak vakit geçirmek” diye konuştu.

BAİBÜ Müzik Öğretmenliği Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Zeynep Sena; “Adana’dan geliyorum. Ortam çok güzel ve Üniversite’den memnunum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim