(Haber: Oğuzhan Eke) - AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demikrol, katıldığı canlı yayında, “5 yılda Bolu Belediyesi maalesef sosyal medya belediyeciliğiyle yönetiliyor. Bu bağlamda da sosyal medya belediyeciliği değil sosyal belediyecilik diyoruz” dedi.

TVNET’te, Gökhan Pakkanlılar’ın canlı yayın konuğu AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol oldu. Pakkanlılar, programın açılışında Muhammed Emin Demirkol’un sağlık müdürlüğü yaptığı dönemdeki çalışmalarına dikkat çekerek “Sağlık alanında attığınız adımlar, Bolu’ya kazandırdığınız hizmetler… Hatta ekibinizle birlikte 45’inci sıradan ilk 5’e getirmişsiniz, önemli bir hizmet. Sağlıktaki bu başarıyı belediye hizmetlerine taşımak… Böyle bir amaç olabilir, bu amaçla mı yola çıktınız?” dedi.

Demirkol, canlı yayında ‘Bolu’nun en önemli sorunu olarak ulaşımı gösterdi. Ulaşım konusunda hızlı adımlar atılması gerektiğinin altını çizdi. ‘Dirençli Bolu’ için kentsel dönüşüm noktasında hükümetle ortak çalışma yürüterek, şehri depreme karşı korumak istediklerinin altını çizdi. Bolu’nun sanayisinin gelişmesi gerektiğini ve bu yönde çalışacaklarının mesajını verdi. Demirkol’un konuşmasından başlıklar şöyle:

“ÇOK İYİ BİR NOKTAYA GELDİK”

“Kendi memleketime sağlık alanında hizmet etmenin haklı gururunu yaşıyorum. Alnımızın akıyla da görevimizi tamamladık ve teslim ettik. Tabi fedakâr sağlık çalışanlarımızla, Sağlık Bakanımızın, Cumhurbaşkanımızın destekleriyle çok iyi bir noktaya geldik.”

“EKİBİMİZLE BİRLİKTE BUNUN İÇİN YOLA ÇIKTIK”

“Memleketimizde de belediyecilik anlamında çok istenilen noktada olmamanın getirmiş olduğu üzüntüyü ben de bir vatandaş olarak yaşıyorum. Sağlıktaki başarımızı belediyecilikte, buradaki sosyal hizmetlerde, ulaşımda, kentsel dönüşümde, sağlık ile birlikte turizmde, sporda, sanatta ortaya koymak istedik. Ekibimizle birlikte bunun için yola çıktık.”

“EN ÖNEMİ PROBLEMİMİZ BOLU’DA ULAŞIM”

“Tabi burada en önemi problemimiz Bolu’da ulaşım. Yine öğrencilerimizle, bir öğrenci şehriyiz. 32 bin öğrencimiz var. Şehrimizin yaklaşık yüzde 10’u, öğrencilerimizden oluşuyor. Ev hanımlarımız, emeklilerimiz, memurlarımızla yapmış olduğumuz istişarelerde en önemli problemin ulaşım olduğunu ve ulaşım ile ilgili sorunun ivedilikle çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bununla ilgili toplu taşıma trafik karmaşası, otopark sayısının yetersizliği gibi problemleri çözmemiz lazım.”

“DİRENÇLİ ŞEHİR HALİNE GETİRMEK İÇİN İNŞA ETMEMİZ GEREKİYOR”

“Tabi diğer bir problemde kentsel dönüşüm. Malumunuz Bolu deprem bölgesi ve bu bölgede maalesef kentsel dönüşümle ilgili hiçbir adım atılamadı. Bizim hızlıca sosyal konutları, kentsel dönüşümle birlikte dirençli şehir haline getirmek için inşa etmemiz gerekiyor. Tabi ki sanayi noktasında istihdama katkı sağlayacak hareketliliği başlatmamız gerekiyor.”

“MAALESEF SOSYAL MEDYA BELEDİYECİLİĞİYLE YÖNETİLİYOR”

Demirkol, canlı yayında isim vermeden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı da eleştirdi. Belediyenin 5 yıl boyunca sosyal medyadan yönetildiğini aktararak, “5 yılda Bolu Belediyesi maalesef sosyal medya belediyeciliğiyle yönetiliyor. Atılan tweetlerle, ortaya konulmuş olan kavgalarla genel siyasetin tam göbeğinde bir Bolu görüyoruz. Genel siyasi tartışmalarının gündem olduğu, Bolu’nun gerçek gündeminin çok uzakta kaldığı bir ortamda yaşıyoruz Bolu’da. Belediye meclis toplantılarımızın bir proje konuşulduğu, problemlerin çözülmesi gerektiği ortayken, maalesef skandallarla, kavgalarla bir Bolu anılır oldu” ifadelerini kullandı.

“SOSYAL BELEDİYECİLİK DİYORUZ”

Demirkol, Bolu’yu sosyal belediyecilikle yöneteceklerini aktararak, “Bolu’yu akşam atılıp, sabah silinen tweetlerle değil, ortaya konulmuş olan projelerle Türkiye’de uluslararası arenada, doğal güzellikleriyle tabiatın kalbi olan Bolu’muzda güzel projelerle anılsın istiyoruz. Bu anlamda da sosyal medyada gündem olan, sosyal medya belediyeciliği yapmaya çalışan bir belediye değil, sosyal belediyecilik ki projelerimizin tam odağında halkı düşünen, hayatı kolaylaştıran bir belediyecilik hayal ediyoruz. Bu bağlamda da sosyal medya belediyeciliği değil sosyal belediyecilik diyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE