(HABER: SERVET GÖKÇEK) - Emek Partisi Bolu İl Başkanlığı, Bolu Belediye Meclis Üyesi adayları Mahir Koparan’ı kamuoyuna tanıttı. Emek Partisi Bolu İl Başkanı Ahmet Özkan, belediyeciliğin nasıl yapılacağını kamuoyuna duyurmaya çalıştıklarını anlattı.

Emek Partisi Bolu İl Başkanı Ahmet Özkan parti binasındaki aday tanıtım toplantısında 31 Mart yerel seçimlerinde partilerinin Bolu Belediye Meclisi Üyesi adayı Mahir Koparan’ı tanıtarak, “yerel yönetimlere adaylarımızı göstererek belediye meclislerinde, belediyelerde istediğimiz doğrultuda belediyecilik yapılmasını sağlayacağız” dedi.

“HALKLA BİRLİKTE BİR ÇÖZÜM BULMAK ZORUNDA”

Bir yerel seçim dönemine daha girdiklerini ve 34 partinin seçimlere katıldığını belirten Başkan Özkan; “Emek Partisi de bunlardan bir tanesi. Bu partiler sürekli sorunlardan bahsediyor ama nasıl bir çözüm önerdikleri ortada yok. Herkes birbirini eleştiriyor. Mevcut belediye başkanları eleştiriliyor. Uzun yıllar belediye başkanlığı yapanlar bile tekrar çıktıklarında ortaya sorunları başkalarının ürettiğini söylüyorlar. Biz Emek Partisi olarak belediyeciliğin nasıl yapılacağını kamu oyuna duyurmaya çalışıyoruz. Yerel yönetimler, yereldeki halkın sorunlarını bilmek zorunda ve halkla birlikte bir çözüm bulmak zorunda. Biz onun için “halkçı belediyecilik” diyoruz. Halkçı belediyecilikte meclislerde halkın olması, mahalle meclislerinin olması ve bunların belediye meclislerine katılarak orada kendi sorunlarına çözüm bulmasını savunuyoruz. Bu dileklerimizi yerel yönetimlere adaylarımızı göstererek belediye meclislerinde, belediyelerde istediğimiz doğrultuda belediyecilik yapılmasını sağlayacağız. Bizim de arkadaşımız Bolu Belediye Meclis Üyesi adayı olarak gösterildi.” dedi.

“HALKIN KENDİNİ YÖNETMESİ AÇISINDAN BÜYÜK BİR ÖNEME SAHİPTİR”

Emek Partisi üyesi Mahir Koparan, Bolu Belediye Meclisi Üyesi Adayı olduğunu ve Emek Partisi olarak, kentleri halkın yönetmesini istediklerini vurgulayarak, ”Bir yerel seçim sürecine daha girdik. Bugüne kadar kentlerimizi yağma, rant ve kar alanı olarak gören düzen partileri, halka boş vaatlerde bulunuyorlar. Kentin sorunlarını biz çözeceğiz diyorlar. Sorunları yaratanlar, sorunların kaynağı olanlar, sorunları çözebilir mi? Kentler, mahalleler, sokaklar, iş yerleri işçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin, çocukların çalışma ve yaşam alanlarıdır. Bu nedenle kentlerin yönetilmesi ve bunun bir parçası olarak yerel yönetimler halkın kendini yönetmesi açısından büyük bir öneme sahiptir. Belediyeler ve onların vermek zorunda olduğu yerel hizmetlerde bunlardan ayrı düşünülemez. Sermayenin çıkar gruplarıyla onların siyasi partilerinin gözünde yerel yönetimler yani belediyeler, birer kar ve rant alanıdır. Aralarındaki kavga bu kar ve rantın paylaşılması kavgasıdır. Sermaye belediyeciliği hizmetlerin özelleştirilmesi, arazilerin, ormanların, tarım alanlarının yağmalanmasını ve her türlü iştirakler eliyle bir rant kapısı haline getirilerek hem yerli hem de uluslararası sermayenin zenginleşmesi üzerine kuruludur.

“HALKÇI BİR BELEDİYECİLİĞİ SAVUNUYORUZ”

Biz ise Emek Partisi olarak, kentleri halkı yönetsin istiyoruz. Emekten yana yerel yönetimleri, halkçı bir belediyeciliği savunuyoruz. Mahalle meclisleriyle, halkın yönetime katıldığı, belediye meclis kararlarının açıktan tartışıldığı, karar süreçlerine halkın katıldığı bir belediyecilik istiyoruz. Bu anlayışımızı belediye meclis adayımız ile savunacağız. Tarım arazilerinin imara açılmasından, belediye hizmetlerinin taşeronlaştırılmasına, toplu taşımacılığın özelleştirilmesine ve pahalı olmasına, kreş, bakım gibi kentimizin bir çok sorunu var. Bu sorunları ancak emekten yana, halkçı yerel belediyecilik anlayışıyla çözebiliriz. Bolu halkını her kademede yönetime aktif olarak katıldığı, yerel yönetimler için partimize ve belediye meclis üyesi adayımıza destek vermeye çağırıyoruz. Biz böyle bir belediyecilik anlayışıyla Emek Partisi olarak belediye meclis üyesi adayı üyesiyiz. Oylarınızı bekliyorum.” İfadelerini kullandı.

Editör: Servet GÖKÇEK