(Haber: Oğuzhan EKE) - Karayolları 4. Bölge Müdürü Mehmet Fidan, Bolu Dağı Tüneli uzatma çalışmalarının ikinci etabının başlangıcına ilişkin, “Temmuz, Ağustos aylarında” dedi. Bölgedeki heyelanlar için Avusturya’dan uzman ekip geleceğini açıkladı.

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli'nin heyelan riskine karşı uzatılmasına yönelik çalışma Kasım ayında tamamlandı. Çalışmayla beraber tünelin Ankara istikameti 90 metre uzatıldı. Tünelin İstanbul istikametinin uzatılması için de çalışmalar başladı. Karayolları Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürü Mehmet Fidan, Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın başkanlığında gerçekleşen, 2024 yılı Bolu İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, tünelde yapılacak çalışmaya dair bilgi verdi.

“TEMMUZ, AĞUSTOS AYLARINDA”

Fidan, tünelin 60 metre uzatılacağını belirterek, başlama tarihine ilişkin, “İstanbul istikametini 60 metre civarında uzatacağız. Bu sene planlanıyor. Tabi bunu biz, bayramları düşünüyoruz. Mevsimi düşünüyoruz, trafiğin az olduğu dönemleri düşünüyoruz. Kurban Bayramı’nın da haziran ayında olduğunu düşünürsek, yani okulların da tatil olduğunu… Temmuz, Ağustos aylarında…” dedi.

“AVUSTURYA’DAN UZMAN EKİP GELECEK”

Fidan, Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Tüneli mevkii İstanbul istikametinde meydana gelen toprak kaymaları için da özel bir çalışma yapılacağını söyledi. Avusturya’dan özel ekip geleceğini aktaran Fidan, “Heyelan bölgesiyle ilgili ayrı bir proje çalışıyoruz. Avusturya’dan bu konularla ilgili uzman ekip gelecek. Hatta 29 Ocak’ta gelecek. Gelip, oraya has, o heyelana has özel bir çözüm, heyelanı yukarıda tutma, yukarıda engelleme amaçlı çözüme yönelik bir çalışmamız devam ediyor. Tüneli de oraya kadar, heyelanlara kadar uzatma konusu da aklımızda. 60 metrelik uzatma sadece tünelinde hemen üst kısmından gelen malzemeyi tutacak” ifadelerini kullandı.

Editör: Oğuzhan EKE