(Haber: Oğuzhan Eke) - Bolu Kadın Platformu, Bolu’da 14 yıllık kocası tarafından öldürülen Meltem Zengin için bir araya geldi.  

 

Bolu’da meydana gelen olayda, bir fabrikada işçi olarak çalışan Serkan Zengin, 14 yıldır evli olduğu eşi Meltem Zengin ile kayınpederi Turgut Doğanyiğit’i bıçaklayarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından yakalanan Serkan Zengin’in emniyette verdiği ifadesinde eşiyle sık sık geçimsizlik yaşadıklarını, olayın da bu nedenle yaşandığını söylediği öğrenildi. Gözaltına alınan Serkan Zengin, adliyeye çıkartılarak mahkemeye sevk edildi.

“MELTEM ZENGİN ADLI KADIN ARKADAŞIMIZIN ADI DA YAZILDI”

Bolu Kadın Platformu üyesi kadınlar, Kent Meydanı’na bir araya gelerek,  yaşanan olayı protesto ederek, basın açıklaması yaptı. Platform adına basın açıklamasını Pınar Altunakkuş okudu.

Kadın cinayetlerine bir yenisinin Bolu’da eklendiğini ifade eden Altunakkuş, “Sadece 2023 yılında katledilen kadın sayısı 438 olarak kayıtlara geçti. Bu korkunç rakam genellikle en yakınları tarafından katledilen kadınların sayısı... Her biri bir hayat bir can… Maalesef bu katliamlara, ilimizde Meltem Zengin adlı kadın arkadaşımızın adı da yazıldı. Eşi tarafından evinde katledildi. 2024’ün ilk 4 ayında, bilinen 100 kadın daha en yakınları tarafından katledildi” dedi.

“ÖRGÜTLÜ BİR ŞEKİLDE VAR OLABİLECEĞİMİZİ BİLİYORUZ”

Kadınların haklarının, planlı bir şekilde elinden alındığını aktaran Altunakkuş, “Toplumsal cinsiyet eşitliği tam anlamıyla sağlanabilseydi, binlerce kadın ve çocuk her türlü şiddete uğrayıp katledilmeyecekti. Cinayetlerin, fiziksel ve psikolojik şiddetin, istismarın münferit değil, örgütlü bir zihniyetin ürünü olduğunu biliyoruz. Yoksulluğu, sömürüyü çarpan etkisiyle yaşayan biz kadınlar, değersizleştirilen emeğimiz ve yaşamlarımız için örgütlü bir şekilde var olabileceğimizi biliyoruz” diye konuştu.

“KADINLARIN HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Açıklamada, Meltem Zengin yâd edilerek, “Bugün burada Meltem Zengin ve katledilen kadınlar için bir kez daha sesleniyoruz. İstanbul Sözleşmesinden çıkarak sömürüyü, şiddeti aklama, arttırma, kadınları kamusal alanlardan dışlayarak eve kapatma, kadınların isyanını, direnişini bitirme hayali kuranlara karşı eşit, özgür bir yaşam için direnmeye, kadınların mücadeleyle kazanılmış haklarını savunmaya devam edeceğimizi belirtiyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Oğuzhan EKE