(HABER: EBRU BUKET EKE)   - Kulağına kar suyu kaçan hamsi fırtınadan etkilendi, Bolu Pazarında hamsinin fiyatı bu hafta arttı.

Geçtiğimiz hafta hamsinin kulağına kar suyu kaçmıştı. Ancak kar ile beraber fırtınanın da etkili olmasıyla hamsinin fiyatı bu hafta arttı. Geçen hafta 100 lira olan hamsi bu hafta 120 liradan satılıyor. Küçük boyuttaki hamsiler ise 80 lira.

Balıkçılar, fırtınadan dolayı ağlarını denize atamadıklarını ve balık avlayamadıklarını, bundan dolayı hamsinin fiyatının arttığını söyledi. Meteorolojik verilere göre, hafta boyunca Karadeniz sularına kar yağması beklenmiyor. Ancak fırtına ile beraber yer yer sağanak yağış etkili olacak. Bu durumun hem hamsinin lezzetini hem de fiyatını nasıl etkileyeceği merak konusu oluyor.

REKOR TORİKTE

Hamsi dışında birçok balık çeşidi daha tezgahlarda, fiyatlarında geçen haftaya kıyasla bir değişiklik bulunmuyor. İstavrit 100, uskumru 150, Karadeniz somon 200, Karadeniz çipura ve Karadeniz levrek 220, kaya levreği 250, deniz çipura 320, deniz levrek 350, Norveç somon 450 ve torik 600 lira.

 

Editör: Ebru Buket EKE