15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 7’nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Garnizon Şehitliği ziyaret edildi.

Basın Bülteni

Bolu’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Bilik Günü anma programları kapsamında, Bolu Şehitliği ziyaret edildi. Şehitlikte düzenlenen programa Vali Erkan Kılıç,  Bolu Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Merdin Kışkan, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hakan Alpaslan, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncu, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Vali Yardımcıları Abdullah Şen ile Abdullah Abid Öztoprak, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutan V. Jandarma Kıdemli Albay Özgür Kılıç, daire müdürleri, şehit aileleri, gaziler, siyasi parti il başkanları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz darbe girişimin 7’nci yıl dönümü dolayısıyla Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programda başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şehitler için Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu tarafından dua yapıldı.

Program, Vali Erkan Kılıç, protokol üyeleri, şehit aileleri ve gazilerin şehitlikte dua ederek şehit kabirlerine karanfil bırakmasıyla son buldu.

MEVLİD - İ ŞERİF PROGRAMI DÜZENLENDİ

Bolu Valisi Erkan Kılıç ve il protokolü Garnizon Şehitliği’ndeki programın ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlik programı kapsamında Yıldırım Bayezid Camii’nde düzenlenen Mevlid-i Şerif programına katıldı. 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerin ve ebediyete irtihal eden gaziler için okunan Mevlid-i Şerif’in ardından Hatm-i Şerif duası yapıldı.

Editör: Oğuzhan EKE