(Haber: Oğuzhan Eke) - Bolu’da, Can Atalay için TİP Bolu İl Örgütü tarafından basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, “TBMM, Yargıtay eliyle gerçekleştirilen darbe girişiminin bir ortağı haline gelmiştir” denildi.

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Can Atalay’ın, milletvekilliğinin düşürüldüğüne dair karar Türkiye Büyük Millet Meclisinde okundu. Kararın okunmasının akabinde Türkiye İşçi Partisi olmak üzere, farklı siyasi kurumlardan tepkiler ard arda geldi. Türkiye İşçi Partisi Bolu İl Örgütü de tepkisini göstermek için Kent Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında Türkiye İşçi Partisi Bolu İl Başkanı Hilal Cansu Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz, SOL Parti Bolu İl Örgütü ve partililer katıldı.  

“DARBE GİRİŞİMİNİN BİR ORTAĞI HALİNE GELMİŞTİR”

Basın açıklamasını TİP Bolu Sözcüsü Dilek Koç yaptı. Basın açıklamasında yaşananlar ‘darbe’ olarak nitelendirilirken, “Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi, Yargıtay eliyle gerçekleştirilen darbe girişiminin bir ortağı haline gelmiştir. AYM kararlarının bağlayıcı olduğu, bu tüm yargı kurumlarının bağladığı yönündeki hükmü önce Yargıtay tarafından ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından fiilen yürürlükten kaldırılmıştır. Türkiye’de artık bir anayasanın bulunmadığı, anayasal güvencelerin ortadan kaldırıldığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından tescillenmiştir” denildi.

Mücadele etmeyi bırakmayacaklarının mesajı verilerek, “Sanılmasın ki yılacağız, sanılmasın ki pes edeceğiz. Biz bugün bir kez daha yeniden başlıyoruz. Buradan, bu hukuksuz kararın alınmasında en ufak bir payı olanlara kararın altına imza atanlara sesleniyoruz. Bu ülkenin tarihinin en aydınlık sayfalarından birisi olan gezi direnişini kirletebileceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Ölüme mahkum ettiğiniz Hatay halkının iradesini hiçe saymanın hesabını mutlaka vereceksiniz” ifadeleri kullanıldı.

CAN ATALAY’IN YARGI SÜRECİ

Gezi Davası'nda sanık olarak davaya dahil edildi. 2022 yılında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada 18 yıl hapis cezası aldı. 2023 genel seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili seçildi. 30 Ocak Salı günü itibariyle vekilliği düşürüldü. Anayasa mahkemesi, Can Atalay için, ‘Hak ihlali’ kararı vermişti.

Editör: Oğuzhan EKE