(AA) - Yatağa bağımlı hastalar ve engelli vatandaşlar da Yüksek Seçim Kurulu'nca (YSK) sağlanan seyyar sandık imkanıyla evlerinde vatandaşlık görevini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadı.

Evine getirilen seyyar sandıkta oyunu kullanan 74 yaşındaki Kadir Aymaz, "Hastalığımdan dolayı dışarıya çıkamıyordum. Seçimi ayağıma kadar getirdiler. Allah razı olsun." ifadesini kullandı.

Aymaz'ın eşi Nuriye Aymaz ise eşinin KOAH ve diyabet hastalığının olduğunu, bir kaç damarının da tıkalı olduğunu belirterek, devlete tanıdığı bu imkandan dolayı teşekkür etti.

Bazı vatandaşlar ise oyunu kullanacağı merkeze İl Sağlık Müdürlüğünün ambulanslarıyla götürüldükten sonra sedye ile taşındığı sandık başında oyunu kullandı.

Bolu'da, yatağa bağımlı hastalar ve engelli vatandaşlar da Yüksek Seçim Kurulu'nca (YSK) sağlanan seyyar sandık imkanıyla evlerinde vatandaşlık görevini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadı.

Yeniçağa ilçesinde evine getirilen seyyar sandıkta oyunu kullanan 75 yaşındaki Süleyman Bölükbaşı, yaşamını astım hastalığı nedeniyle oksijen makinesine bağlı olarak devam ettirdiğini belirtti.

Hastalığından dolayı dışarıya çıkamadığını ifade eden Bölükbaşı, kendisine seyyar sandık ile oy kullanma imkanı sunulduğu için yetkililere teşekkür etti.

Yeniçağa Asilbey mahallesi yaşayan 96 yaşındaki Hafize Akbaş ise yetkililer tarafından evine getirilen seyyar sandıkta oyunu kullandı.

Editör: Oğuzhan EKE