(HABER: MEHMET ŞAH ELKATMIŞ)- KESK Bolu Şubeler Platformu adına Dönem Sözcüsü Özkan Üstün, KESK’in 28. kuruluş yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Üstün; “Kuruluşumuzun 28.Yılında geçmişten geleceğe uzanan emek, demokrasi ve barış mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

“KESK’in tarihinin kuruluşundan bugüne geçen 27 yıldan ibaret olmadığına dikkat çeken KESK Bolu Şubeler Platformu adına Dönem Sözcüsü Özkan Üstün, insanca bir yaşam için başlattıkları emek, demokrasi, özgürlük, barış ve eşitlik yürüyüşünün önüne konulan engelleri aşarak devam ettiklerini kaydetti.

ÜSTÜN, KESK’İN TARİHİNİ HATIRLATTI

Üstün, “Kamu emekçileri mücadele tarihinin yapı taşı, hak verilmez mücadele ile alınır ilkesinin öznesi konfederasyonumuz KESK bugün 28 yaşına bastı. Kutlu olsun KESK’li olmanın gururunu, onurunu taşıyanlara…Kutlu olsun zor koşullarda direnenlere, hakları için mücadele edenlere…KESK’in tarihi elbette ki kuruluşundan bugüne geçen 27 yıldan ibaret değildir. KESK’in tarihi; kökleri emeğin yüzlerce yıllık birikimine, dalları Encümen-i Muallim ’den TÖS’e TÖB-DER’e, TÜM-DER’e, TÜS-DER’e uzanan asırlık ulu çınarın tarihidir. KESK’in tarihi; kul anlayışından örgütlü topluma giden yolu açma ve geleceğe taşıma hedefinin tarihidir.

KESK’in tarihi; 12 Eylül karanlığını yırtanların, Sendika Yürütme Komisyonlarından, Kamu Çalışanları Platformundan, Kamu Çalışanları Sendikaları Platformundan bugüne ilmek ilmek ördükleri emek ve demokrasi mücadelesinin tarihidir. KESK’in tarihi; 12 Eylül faşizm sonrasının ilk mitingi olan Kamu Çalışanları Sendikal Haklar Mitingini yaratan, Darbe sonrasında ilk kez iş bırakan, önüne kurulan barikatları kumdan kaleler gibi yıkarak Ankara Kızılay Meydanı’na akan yüz binlerin dünden bugüne uzanan direniş destanının tarihidir.

KESK’in tarihi, ‘memurun da sendikası mı olur’ diyenlerin kapılarına vurduğu mühürleri söküp atarak kapı kulu değil emekçi olduğunu ispatlayanların tarihidir. KESK’in tarihi, filli meşru mücadelesi ile Türkiye’de kamu emekçilerine sendikal örgütlenmeyi kazandıranların tarihidir. KESK’in tarihi, ‘birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için’ diyenlerin iktidarın baskılarına karşı, dayanışmanın, kenetlenmenin, yılgınlığa düşmemenin, mayasındaki direniş kültüründen beslenenlerin tarihidir.

KESK’in tarihi, yandaş sendikaların emekçilerin hak ve çıkarlarını sermayeye, iktidara peşkeş çekmesine karşı emekçilere “iyi ki KESK var” dedirten umudun, inancın tarihidir. Emekleriyle, ödedikleri bedellerle bizlere bu onurlu tarihi bırakan arkadaşlarımızı, emek, demokrasi ve barış mücadelesinde yaşamını yitirenleri bir kez daha minnetle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.” İfadelerine yer verdi.

“KESK EMEKÇİLERİNİN İNSANCA BİR YAŞAM MÜCADELESİNİN ADIDIR”

KESK’in sadece sendikaların bir araya gelmesinden oluşmuş bir çatı örgütü, bir konfederasyon olmadığında da işaret eden Üstün; “KESK en ücra köşesine kadar uzanan 11 kolu ile bu ülkenin insanlarının, emekçilerinin insanca bir yaşam mücadelesinin adıdır. KESK, demokratik, laik, bilimsel ve anadilinde eğitim mücadelesinin adı, karanlığı güneşi ile aydınlatan EĞİTİM SEN’dir. KESK, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin sağlıkta dönüşüm ve güvencesizliğe karşı yükselen SES’idir.

“EMEKÇİSİNE ZULMEDENLE DEĞİL, HAKLI OLANLA, EZİLENLE AYNI İNANCI PAYLAŞIYORUZ”

KESK, Türkiye kamu emekçileri tarihine ilk toplu sözleşmeyi armağan eden, yerel yönetim emekçilerinin evrensel mücadele örgütü TÜM BEL SEN’dir. KESK, vergi dairelerinde, adliyelerin koridorlarında, performansa ve angaryaya karşı sürdürülen mücadelenin sigortası BES’tir. KESK, kültüre, sanata düşman karanlıkların sahiplerine karşı mücadele eden emekçilerin Kültür ve Sanat elçisi KÜLTÜR SANAT SEN’dir. KESK, “Madenler Halkındır Satılamaz, Elektriğe Dokunma Şalter Atar” diyenlerin enerji kaynağı ESM’dir. KESK, yaşanabilir bir doğa mücadelesinin öncüsü, emekçilerin “geleceği gözetleme kulesi” TARIM ORKAM SEN’dir. KESK, gelecek güzel günlerin haberini sırtındaki posta çuvalında taşıyan, yalana karşı kamu hizmeti yayıncılığı mücadelesinin öznesi HABER SEN’dir. KESK, yolu özelleştirmeye karşı mücadeleden geçenler arasında köprü kuran YAPI YOL SEN’dir. KESK, mücadelesini demir ağlarla ören, karanlığı yaran tren düdüğü ile her grevimizin ilk habercisi BTS’dir.

KESK, biz halkına, emekçisine zulmedenle değil, haklı olanla, ezilenle aynı inancı paylaşıyoruz diyenlerin sendikası DİVES’tir.” şeklinde konuştu. 

“KURULUŞ İLKELERİMİZE DAHA SIKI SARILACAĞIZ”

28. Yaşlarının sadece bir kutlama günü değil, mücadeleyi yükseltme kararlılıklarını haykırdıkları, umutlarına sarıldıkları gün olarak niteleyen Üstün; “KESK olarak en başından bugüne “Hak verilmez, mücadele ile alınır” ilkesinden taviz vermeden yol aldık. Bundan sonra da rüzgâr gücüyle değil rüzgâra karşı durarak yükselttiğimiz mücadele bayrağımızı dalgalandırmaya devam edeceğiz. Geçmişten geleceğe uzanan yürüyüşümüzde emeğin ortak mücadelesini yeşertmek için kuruluş ilkelerimize daha sıkı sarılacağız.  Faşizme karşı demokrasi, emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği, halkların kardeşliği ve gericiliğe karşı laiklik mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

“İNSANCA YAŞAM MÜCADELEMİZ, DEMOKRASİ KAZANACAK”

“Bizi ezen, bir kenara iten, emeğimizi görünmez kılan, bedenlerimizi metalaştıran erkek egemen sistemin çarklarına takılan çakıl taşı olacağız” diyen kadınların mücadelesinin en önemli özneleri arasında olmaya devam edeceğiz. Haklı mücadelemizi baskı altına almaya çalışan, her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamalar karşısında geçmişte olduğu gibi bugün de sessiz kalmayacağız. Bugünden yarına umudu büyütmeyi sürdüreceğiz. Biz, bu ülkenin emekçilerinin hak ettikleri, özlemini yaşadıkları bir ülkeye ve dünyaya kavuşacaklarına olan inancımızı hep koruduk.  Bugün de yürekten inanıyoruz ki: Er ya da geç: emek kazanacak, insanca yaşam mücadelemiz kazanacak. Demokrasi kazanacak, Barış ve kardeşlik kazanacak, insanca bir yaşam mücadelesi kazanacak, biz kazanacağız! Birlikte kazanacağız! Kimsenin kuşkusu olmasın! Haklılığın ve kararlılığın mücadelesi ile dolu onurlu tarihimize yeni sayfalar eklemeye devam edeceğiz. Yaşasın emek, demokrasi ve barış mücadelemiz! Yaşasın sendikal mücadelemiz! YAŞASIN KESK!” dedi.

Editör: Ebru Buket EKE