Bolu’da TÜGVA İl Genel Kurulunda konuşan TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci, “Ülkenin evlatlarını milletsizleştirmeye çalışanlara, cinsiyetsizleştirmeye çalışanlara, dinsizleştirmeye çalışanlara da diyoruz ki ne Dicle’nin ne Fırat’ın kuzularını Olympos dağının çocuklarına kaptırmayacağız diyoruz” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı İbrahim Beşinci, TÜGVA İl Genel Kurulu programı kapsamında Bolu’ya geldi. Genel Başkan Beşinci, programda yaptığı konuşmasında TÜGVA’nın gençlik için çalıştığının mesajını verdi. Gençleri eşcinselliğe ve milletsizleştirmeye karşı koruyacaklarının altını çizdi.

“İSTANBUL’UN MANEVİ İKLİMİNDE DOĞDU”

TÜGVA’nın Türkiye genelinde 300’e yakın gençlik merkezine sahip olduğunu dile getiren Beşinci, “Türkiye Gençlik Vakfı’mız, 10 yıl önce yeni nesil gençlik vakfı mottosuyla, İstanbul’un manevi ikliminde doğdu. Teşkilattaki kardeşlerimizin çabasıyla, 81 il, 571 ilçede faaliyet gösteren, yaklaşık 300’e yakın gençlik hizmet binasıyla gençlere hizmet üreten en büyük gençlik hareketlerinden bir tanesine dönüşmüştür” dedi.

“PROJELER ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Beşinci, gençler için projeler üretmeye devam edeceklerini işaret ederek, “Türkiye Gençlik Vakfı’mız, ilk günkü aşkla koşamaya, devam ediyor. Merkezinde gençlik var. Zahit Zarifoğlu’nun söylediği gibi ‘İnsanın bir akışı, bir sevdası, bir duruşu olmalı’ düsturuyla yola çıktığımız ve gençlere bu aşkı vermeye çalıştığımız mekânın yerin, ruhun adıdır Türkiye Gençlik Vakfı. Bu şuurla, tarih bilinciyle, Fatih’in torunları olarak inşallah bu ülkenin evlatlarına hizmet üretmeye çalışıyoruz ve inanıyoruz ki bu ülkedeki gençlik Türkiye Yüzyılını inşa ve ihya edecek ve Bolu sınırları içerisinde dokunulmadık genç kalmayana kadar, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da onların menfaatine projeler üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“DİCLE’NİN NE FIRAT’IN KUZULARINI OLYMPOS DAĞININ ÇOCUKLARINA KAPTIRMAYACAĞIZ”

Beşinci, gençleri koruyacaklarını dile getirerek, “Biz genç kardeşlerimize, başkanlık yapmak istemiyoruz. Onların yoluna yoldaş olmak istiyoruz. Onlara abi, onlara kardeş olmak istiyoruz. Onlarla kol kola, omuz omuza yürümek istiyoruz. Onların derdine derman olmak, kışına yorgan olmak istiyoruz. Ve ilimde, fende, teknolojide en üst düzeyi hedefliyoruz. Bu ülkenin evlatlarını milletsizleştirmeye çalışanlara, cinsiyetsizleştirmeye çalışanlara, dinsizleştirmeye çalışanlara da diyoruz ki ne Dicle’nin ne Fırat’ın kuzularını Olympos Dağının çocuklarına kaptırmayacağız diyoruz. Bu duygu ve düşünceyle, hırsa, azimle gece gündüz çalışıyoruz. Belki tozu dumana katacağız, gençlimizi vereceğiz. Çünkü biz aşkımızı, sevdamızı, mazimizi, geçmişimizi ve asil ve soylu öfkemizi unutmayacağız” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN HEDEFLERİNE GENÇLİK OLARAK EN ÖN SAFTA KOŞTURUYORUZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedefleri doğrultusunda ilerleyecekleri de ifade eden Beşinci, “15 Temmuz’u, 28 Şubat’ı, şehit olan Eren Bülbül kardeşimizi, Yasin Börü’yü, Şehir Ömer Halis Demir’i ve Kudüs’te her gün ölen kardeşlerimizi unutmayacağız. Unutturmayacağız. Gençlimizi, enerjimizi bu kutlu davaya vereceğiz. İnanıyoruz, söylüyoruz haykırıyoruz… Cumhurbaşkanımızın 23, 53, 71 hedeflerine gençlik olarak en ön safta koşturuyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Servet GÖKÇEK