Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, şehrin çeşitli yerlerindeki kavşaklarda yapılan düzenlemelerle ilgili konuştu.

Yapılan çalışmalarda Bolu’nun değerlerini ön plana çıkartmak istediklerini söyleyen Davarcıoğlu, “Şehri güzelleştirmek adına, hatırda kalsın, gelen biri Bolu’yu hatırlarken, aklına onlar da gelsin gibi öyle güzel şeyleri yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

MEHMET FATİH YALINIZ

Köroğlu, Abant Çiğdemi, Abant Alası, Kanlıca Mantarı gibi Bolu has değerleri ön plana çıkartmak için kavşaklarda bu tarz çalışmaları yaptıklarının kaydeden Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, önümüzdeki günlerde şehrin değişik bölgelerinde çalışmaların devam edeceğini ifade etti. Davarcıoğlu şöyle konuştu; “Yapılan şeyler insanların hoşuna gitsin, onların moralini düzeltsin diye yapılıyor. Şehri güzelleştirmek adına, hatırda kalsın, gelen biri Bolu’yu hatırlarken, aklına onlar da gelsin gibi öyle güzel şeyleri yapmaya çalışıyoruz. Kavşaklarda, 3 – 4 yıldan beri bu çalışmalarımız devam ediyor. Örneğin Kanlıca Mantarını üniversite kavşağına koyduk. Sonra Köroğlu’nu Dağkent Kavşağına koyduk. Oradan geliyoruz, Abant Çiğdemi var, Paşaköy Kavşağı’nda Abant Nilüferi var. Daha sonra ışıklandırmalar yaptık kavşaklarda. Köroğlu’nun atı var Kent Meydanı’nda. Son sürprizimiz de Abant Alası oldu. Biz bu tarz çalışmaları yaparken, şehrin değerlerini öne çıkartmaya çalışıyoruz. Abant Alası sanıyorum Abant’tan başka bir yerde yaşamıyor. Onun devamı olacak. Oradaki altgeçitte aynı Abant Alasının devamı olacak. Sanırım onu da 1 – 1.5 aya kadar oraya yerleştireceğiz. Kavşaklardaki bu düzenleme çalışmalarımız devam edecek. Bu şekilde heykeller olabilir, ışıklandırmalar olabilir. Çiçeklerle elimizdeki materyallerle olabilir. Örneğin Tugayın orada, bildiğiniz gibi Belediye olarak biz büz üretiyoruz. Büzlerin üstlerinden kesilen, yada yarım çıkanları alıp oraya yerleştirerek bir şeyler oluşturmaya çalışmıştık. Değişik peyzaj çalışmaları yapmaya çalışıyoruz. Çaydurt girişinden de Tabiatın Kalbi Bolu ışıklandırma şeklinde karşılayacağız. İnşallah bunlar da beğenilir. Her zaman yapıcı tenkitlere açığız, her zaman fikirlere açığız.”

Editör: TE Bilisim