Bolu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasında “Bordrolama ve Ücretlerin Vergilendirilmesi, Muhtasar-SGK Birleşmesi” ile ilgili seminer düzenlendi.

Haber: MEHMET FATİH YALINIZ

Bolu SMMMO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen seminere Bolu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yüksel Ceylan, İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası eğitmeni Hilmi Karaer, Mali Müşavirler ve muhasebeciler katıldı.

Bolu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nda, İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası eğitmeni Hilmi Karaer tarafından “Bordrolama ve Ücretlerin Vergilendirilmesi, Muhtasar-SGK Birleşmesi” eğitim programı düzenlendi. Eğitimde şirket ortaklarının sigortalılığı, işçi işe giriş işten ayrılış bildirge işlemleri, işçi özlük dosyası, ücret, çalışma süreleri bildirimi, çalışma süreleri, fazla çalışma, yıllık ücretli izin, bordro parametreleri ve muhtasar ve prim hizmet beyannamesi gibi konular anlatıldı.

Eğitim öncesinde açılış konuşması yapan Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yüksel Ceylan; “9 Ağustos 2016 tarihli resmi gazetede yayınlanan yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanunla gelir vergisi kanunu ve sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanununda bazı değişiklikler yapılarak muhtasar ve prim hizmet beyannamesi yasal altyapıya kavuşmuştur. Bu uygulama 2017 yılı Haziran ayında Kırşehir’de pilot il olarak uygulanmaya başlandı. 2018 yılından itibaren de Amasya, Bartın ve Çankırı illerinde uygulanmaya başlandı. 2019 yılından itibaren de, Türkiye’nin bütün illerinde uygulayama geçildi. Bu uygulamayla ilgili gerekli açıklamaları İstanbul TESMER Eğitmeni Hilmi Karaer bizlere anlatacak.” dedi.

Ceylan’ın konuşmasının ardından İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası eğitmeni Hilmi Karaer; Bordrolama ve Ücretlerin Vergilendirilmesi, Muhtasar-SGK Birleşmesi ile ilgili bilgiler verdi.

Editör: TE Bilisim