Büyüksu deresinin kirli ortamdan arındırılması ve çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla Büyüksu Deresi havzasında bulunan 18 köy ve mahallenin kanalizasyon hatları Bolu Belediyesi tarafından yapılacak olan kollektör hattına bağlanacak.

Bolu İl Özel İdaresi koordinesinde Bolu Belediye Başkanlığı tarafından yapılacak olan Yeniakçakavak-Çatakören ve Sazakiçi kollektör hattının maliyeti 450 (bin) TL. İl Özel İdaresi ve 1 (milyon) 200 (bin) TL. İller Bankası olmak üzere toplam 1 (milyon) 650 (bin) TL. olarak bildirildi.

Bu kapsamda; Yeniakçakavak, Yazıören, Bahçeköy, Ahmetler, Tatlar, Aşağıçamlı, Yukarıçamlı, Tarakçı, Çatakören, Yuva, Karamanlar, Kandamış, Yayladınlar, Ulumescit, Muratlar, Bünüş, Oğuldoruk, Alıçören Köylerinin ve Mahallelerinin kanalizasyon hatları kollektör hattına bağlanmış olacak.

Toplam 23.500 metre olan kollektör hattının yapımına 07.10.2016 tarihinde başlanılmış olup, 360 takvim günü sonunda inşaatın bitirilmesi planlanıyor.

Kollektör hattı döşenmesi işi %40 seviyesinde tamamlanmış olup, paket arıtma ve paket arıtma için gerekli elektrik hattı çalışmalarına; kollektör hattında kalan diğer kısımların tamamlanmasına yakında başlanacak.

Editör: TE Bilisim