Karşılıklı söylemlerle birbirlerini eleştiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile DP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Gökçesu’da düzenlenen festivalde yan yana, samimi pozlar verdi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti genel başkanlığını bırakması için Bolu’dan Ankara’ya ‘Adalet’ ve ‘Değişim’ yürüyüşü başlattı. Yürüyüşün sonunda Ankara’daki CHP Genel Merkezi önünde basın açıklaması yapan Başkan Özcan, “Değişim” dedi.

Özcan’ın yürüyüşüne Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt üst perdeden tepki gösterdi. Enginyurt, Özcan’ın sandalye fırlatmasına, “Adam partinin önüne gidip sandalye fırlatıyor. 'Kemal başarısızsın sana koltuk getirdim al git' diyor. Bunu diyen adamın belediyesinin olduğu Bolu'da Recep Tayyip Erdoğan yüzde 60 oy almış. Sen gidiyorsun bir de ağır hakaretler ediyorsun. Ya siyasette bir adap vardır, terbiye vardır, üslup vardır. Genel başkandır değişim isteyebilirsiniz ama bu nasıl bir dil arkadaş ya. Bu nasıl bir hakaret dili ya” şeklinde cevap verdi.

Özcan ise, Enginyurt’a sosyal medya üzerinden cevap vererek, “Sayın Cemal Enginyurt; atarlı, giderli konuşmalarının büyük bir bölümünü beğenerek takip ediyorum. Ancak lütfen bana bulaşma. Bu, CHP içinde bir mesele, sen başka bir partinin mensubusun, seni ilgilendirmez. ​Ben, biat kültürü ile değil, yakın zamana kadar parti içi demokrasinin işleyişini CHP'de büyütüyorum. Bolu'daki seçmen beni yüzde 53 ile Belediye Başkanı seçti. Ama aynı seçmen oy istememize rağmen Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermiyor. Bolu'daki seçim sonuçlarını sorgularken, beni eleştirenler üzerine bir kez daha düşünsün. Niye bana oy veren seçmen, Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermiyor?” dedi.

GÖKÇESU’DA BİR ARAYA GELDİLER

 İki siyasinin tartışmaları kamuoyunda geniş yer etti. İkili arasında gerginliğin devam ettiği düşünülürken, Gökçesu’da düzenlenen festivalde beklenmeyen fotoğraf karesi verildi. Özcan ve Enginyurt’un, Gökçesu’da beraber gezerek, vatandaşla sohbet de etti. Programda konuşan Enginyurt, “Gökçesu bugün hakikaten şanslı. Biz televizyon ekranlarında Tanju Özcan ile son günlerde atışmaya başlamıştık. Bugün bir aradayız. Bizim atışmamız tabi memleket için, Devlet için, millet için, en iyisini bulmak için, en iyisini yaşamak için. Biz bu ülkede insanlar adilce yaşasın istiyoruz. Biz bu ülkede hak olsun, hukuk olsun, özgürlük olsun istiyoruz. Biz bu ülkede demokrasi olsun istiyoruz. En önemli biz bu ülkenin kurucusu sarı saçlı, mavi gözlü dev adam Mustafa Kemal Atatürk’e yakışan bir Türkiye istiyoruz. Derdimiz, tasamız vekil olmak değil. Belediye başkanı olmak değil, bu ülkenin başı dik, onurlu yurttaşları olmak istiyoruz. Dolayısıyla Tanju Özcan da Cemal Enginyurt da biz bu ülkenin vatan delileriyiz diyoruz, bizi iyi tanıyın, iyi anlayın diyoruz” dedi.

Editör: Oğuzhan EKE