(Haber: Oğuzhan Eke) - Ankara’da gerçekleştirilen CHP Belediye Başkanları Aday Tanıtım törenine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve partinin adayları da katıldı.

Yerel seçime 41 gün kala Cumhuriyet Halk Partisi Ankara’da aday tanıtım töreni düzenlendi. Törende CHP Genel Başkanı Özgür Özel açılış konuşması yaptı. Gündeme dair mesajlar veren Özel, bin 127 aday belirlediklerini ifade etti.

“TOPLAMDA BİN 127 ADAY BELİRLEDİK”

Sıkı çalıştıklarının mesajını veren Özel, “Bugün huzurunuza en doğru isimlerle çıkmak için çok çalıştık, ince eledik, sık dokuduk. 11 parti meclisi toplantısı yaptık. Neredeyse kurultaydan bugüne kadar her hafta bir parti meclisi toplantısı yaptık. Toplamda bin 127 aday belirledik” dedi.

“Çok önemli çok büyük bir adım attık”

Özel, kadın ve genç aday sayısını arttırdıklarının da altını çizerek, “Belediye Başkanlıkları için 100 kadın adayımız, 2019’a göre tam iki katına çıkmış, kadın aday sayımız var. Açıkçası bu Cumhuriyet Halk Partisi için, Türkiye için önemli bir adımdır ama asla yeterli değildir. Ülkesine hizmet etmek isteyen 81 ildeki tüm coğrafyadaki Atatürk’ün kadınlarını, kızlarını Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapmaya davet ediyorum. Bu iradenin arkasında Cumhuriyet Halk Partisinin genel başkanı olarak bizzat duracağım, söz veriyorum. Bin 127 adayımızdan 196 tanesi genç adayımız, bu konuda da çok önemli çok büyük bir adım attık” diye konuştu.

TANJU ÖZCAN’A ALKIŞLI DESTEK

Özel’in konuşmalarının ardından, Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen adayların tanıtımları gerçekleştirildi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın adı anons edildiğinde salonun alkışlarla destek verdiği görüldü. Bolu’nun Cumhuriyet Halk Partisi adayları şu şekilde:

·         Bolu Belediye Başkanı ve Adayı Tanju Özcan

·         Dörtdivan Belediye Başkan Adayı Adem Cobuloğlu

·         Gerede Belediye Başkan Adayı Bekir Uzun

·         Göynük Belediye Başkan Adayı Ali Oral

·         Kıbrıscık Belediye Başkan Adayı Emin Tekemen

·         Mengen Belediye Başkan Adayı Turhan Bulut

·         Mudurnu Belediye Başkan Adayı Doğan Onurlu

·         Seben Belediye Başkan Adayı Uygar Oturakdaş

·         Yeniçağa Belediye Başkan Adayı Nurettin Özkan

·         Gökçesu Belde Belediye Başkan Adayı Mehmet Yılmaz

·         Karacasu Belde Belediye Başkan Adayı Ekrem Velioğlu

·         Taşkesti Belde Belediye Başkan Adayı Yasin Özdemir

Adayların tanıtılmasının ardından sahnede İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz ve İl Kadın Kolları Başkanı Zuhal Işın Toker ile belediye başkan adayları ve Genel Başkan Özel toplu fotoğraf çektirdi.

Editör: Oğuzhan EKE