(Haber: Oğuzhan EKE) – Ankara’daki kurultayın ardından Bolu’ya dönen CHP Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz, “Arkadaşlarımızla tarihi bir olaya şahitlik etmekten son derece mutluluk duyuyoruz” dedi.

İl kongresinin ardından CHP Bolu İl Başkanlığına seçilen Tahsin Mert Karagöz ve ilçe kongresinin ardından Merkez İlçe Başkanlığına seçilen Çetin Uç, Köroğlu TV & Gazetesini ziyaret etti. Yönetim kurulunun da eşlik ettiği ziyarette, heyeti İmtiyaz Sahibi Ahmet İshak Gülen ve muhabirler ağırladı. Birliktelikte gündeme ve yerel seçimlere dair istişare edildi. Karagöz, CHP 38. Olağan Kurultayına dair de bilgi verdi.

“MEVCUT BAŞKANIMIZ SAYIN ÖZGÜR ÖZEL OLDU”

Karagöz, tarihi bir kongreye şahit olduklarını aktararak, “38. Olağan Kongremizde, Kurultayımızda iki tane adayımız yarıştı. Bir tanesi geçmiş dönem 7. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ydu. Diğer adayımız ise Grup Başkanımız Sayın Özgür Özel beyefendiydi. İki adaylı yarışın sonunda Parti içi demokrasi de kazanan isim şimdiki mevcut başkanımız Sayın Özgür Özel oldu. Bizde arkadaşlarımızla birlikte böyle tarihi bir olaya şahitlik etmekten son derece mutluluk duyuyoruz” dedi.

“ÖNÜMÜZDE BİR YEREL SEÇİM VAR”

Eski Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na teşekkür eden Karagöz, “13 yıl boyunca partimize hizmet etmiş, bu ülkede ciddi anlamda dünya siyasetine damga vurmuş, adalet yürüyüşünü gerçekleştirmiş, Şavşat’ta hain bir terör saldırısına uğramış, yine askeri bir cenazede yumruk yemiş Sayın Genel Başkanımıza hem partimize hem ülkemize vermiş olduğu desteklerden ötürü teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“ÖNÜMÜZDEKİ YEREL SEÇİM STARTINI HEP BİRLİKTE VERECEĞİZ”

Karagöz, yerel seçim için çalışmalara başladıklarını aktararak,  “Tüm ilçe başkanlarımızla bu hafta ortak bir toplantıya davet ettik. 1 haftadır yoğun bir tempoyla Ankara’daydık. İlçe başkanlarımızla ve danışma kurullarımızı toplayacağız. Önümüzdeki yerel seçimin başlangıcını hep birlikte vereceğiz. Ne yapmamız gerektiğini, adayların belirlenmesi noktasında neler yapacağımızı, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üyelerinde nasıl bir belirleme yöntemi oluşturacağımızı bu danışma kurullarımızda ve ilçe başkanları toplantımız sonrasında nihai kararı vermiş olacağız” şeklinde konuştu.

“DEĞİŞİMİN KADROLARA, YANSIYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Parti yönetimindeki değişimin, yerel kadrolara da yansıyacağını belirten Karagöz, şu açıklamayı yaptı:

 “Artık yorulmuş bir yönetim vardı. Sokağın sesi değişimden yanaydı. Örgütlerin sesi değişimden yanaydı. Ben bu değişimin ciddi anlamda artı olarak Cumhuriyet Halk Partisinin tüm kadrolarına ve yerele yansıyacağını düşünüyorum. Burada tabi il başkanlarına ve ilçe başkanlarına, yöneticilere büyük bir sorumlulukta düşüyor. Tabi bu sorumluluğun sonucunda ben partimizin tüm ilçelerde, tüm illerde başarılı ve birinci parti olma noktasında çalışma azmini görüyorum. Evet değişimin her kadrolara, her insana ve topluma yansıyacağını düşünüyorum ve umut ediyorum.”

Editör: Oğuzhan EKE