Katıldığı televizyon programında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a ilişkin konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu, “Parti içi tartışmaları toplumun önüne getirmek kadar yanlış bir şey yok.  Kişisel olarak bir kırgınlığım yok ama parti olarak yapılan yanlış” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HaberTürk TV’de Gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un konuğu oldu. Türkiye gündemine dair sorulara yanıt veren Kılıçdaroğlu, parti içerisindeki gelişmeleri de yorumladı. Bolu’dan, Ankara’ya yürüyerek, kendisinin istifasını isteyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a ilişkin düşüncelerini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, parti içerisinde yaşananların kamuoyuna yansımasının doğru olmadığını ifade ederek, “Parti içi tartışmaları toplumun önüne getirmek kadar yanlış bir şey yok. Parti içerisinde mücadele olur tabi. Onun kuralları vardır, etik değerleri vardır, o kurallar içerisinde mücadele edersiniz. Kurulan dışına çıkıldığında ve tekrarlandığında gereğini yaparım. Kuralın dışına çıkıldığında ve tekrarlandığında gereğini yaparım. Söylüyoruz. Partimizin sözcüsü ifade etti. İlla herkes beni destekleyecek diye bir kural olur mu? O zaman görüş ayrılığı olmaz” dedi.

“BAŞKANINI KİM BELİRLER, KURULTAY BELİRLER”

Genel başkanlığın kurultayla verildiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu,  “Beni de değiştirecek olan kurultay. Ben nasıl kendi kendimi değiştireyim. Ben kurultayın yerine geçebilir miyim? Hayır. Bir partinin genel başkanını kim belirler, kurultayı belirler. 100 yıldır bu böyle. Ben şimdi kendi kendime gelip de kendi kendime genel başkan ilan edeyim, kendi kendimi sonlandırayım ya da bitireyim. Bunlar doğru değil. Siz bir parti yönetiyorsunuz.  Partiyi yönetirken de kurallarına göre, ilkelerine göre yöneteceksiniz. Partinin kuralları vardır, tüzüğü vardır, hukuku vardır, partinin gelenekleri vardır. O çerçevede yöneteceksiniz.  ‘Ben istediğim gibi partiyi yönetirim’, Cumhuriyet Halk Partisi’nde öyle bir şey yok” ifadelerini kullandı.

“YÜKSEK DİSİPLİN KURULU NASIL BİR KARAR ALIR BİZ BİLMEYİZ”

Kılıçdaroğlu, Tanju Özcan’a ilişkin, “Partinin ilkelerine aykırı davrandığı için daha önce disipline verdik. Tanju Özcan’ın merkez yönetim kurulu, partiden kesin ihraç edilmesi görüşüyle, Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk etti. Yüksek Disiplin Kurulu, MYK’yı dinlemedi. Demek ki burada demokrasi var değil mi?  ‘1 yıl süreyle ihraç ediyorum’ dedi.  1 yıl sonra dönebilir. Devam ettiği için tekrar gönderdik, Yüksek Disiplin Kurulu nasıl bir karar alır biz bilmeyiz. Kişisel olarak bir kırgınlığım yok ama parti olarak yapılan yanlış” diye konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE