(HABER MERKEZİ) CHP Parti Meclisi’nde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun disiplin cezası alanların bağışlanmasıyla ilgili önerisi görüşüldü. Partinin 100. yılı nedeniyle gündeme gelen öneri kabul edildi.

CHP’nin kurultay hazırlıklarının görüşüleceği PM toplantısının gündemine, Cumhuriyet’in 100. yıldönümü nedeniyle partiden ayrılanların dönüşüne yönelik "af" konusu alındı.

Toplantıda af için bir isim geçmediği belirtilirken “Zaten af için yetkili organ PM’ydi. Bu alınan sadece prensip kararı. Bağışlanmayla ilgili süreç aynen işleyecek” bilgisi paylaşıldı.

Seçim yenilgisi sonrası genelde gergin geçtiği bilinen PM toplantılarına rağmen, bu toplantının “sakin ve kısa geçtiği” kaydedildi. Toplantıda, partinin 100. yılı nedeniyle disiplin cezası alanların affedilmesiyle ilgili prensip kararı görüşüldü. Kararın oybirliğiyle kabul edildiği belirtildi. Buna göre kadına karşı işlenen suçlar veya yüz kızartıcı suçlar hariç partide disiplin cezası alanlar, başvurmaları halinde affedilebilecek.

Alınan kararın sadece bir prensip kararı olduğunu söyleyen PM üyeleri, “Zaten bu bağışlama yetkisi PM’nindi. Yine PM’de olacak. Alınan sadece bir prensip kararı. Buna uyulmak zorunda da değil. Tıpkı tüzük kurultayı için aldığımız karar gibi. PM, 25-26 Kasım’da tüzük kurultayının toplanması için prensip kararı aldı ama bu uygulanmayabilir. Kurultay sonrası ortaya çıkacak tabloya bağlı. Bu bağışlama kararı da benzer bir karar” bilgisini paylaştı.

Toplantıda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ya da başka bir ismin af için gündeme gelmediğini de aktaran PM üyeleri, “Bu genel anlamda, isimler üzerinden olmayan bir öneriydi. Bu prensip kararıyla örneğin Tanju Bey gelip başvurursa bağışlanabilir. Ancak prensip kararına uyulma zorunluluğu yok” dedi.

Bu kararın ardından yakın zamanda CHP’den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a dönüş yolunun açılıp açılmayacağı da merak konusu. Bir MYK üyesi, başvurular üzerinden karar verileceğine dikkat çekerek, “Henüz bir başvuru yok ama karar alınırsa Tanju Özcan neden dönmesin?” görüşünü dile getirdi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ