Diyanet-Sen Bolu Şube Başkanı İsa Afacan, Yaz Kur’an kurslarıyla ilgili açıklamada bulundu. Afacan, ‘’Geleceğimiz olan çocuklarımızı yaz kuran kurslarımıza gönderip Kur’an’la buluşturalım’’ dedi.

Diyanet-Sen Bolu Şube Başkanı İsa Afacan yaptığı açıklamada, hayırlı nesiller yetiştirmeye katkı sağlayacak ve çocukların Kur’an ile Peygamber efendimizin örnek hayatıyla buluşturacak bir zaman diliminin daha başladığını söyledi.

Diyanet-Sen Bolu Şube Başkanı İsa Afacan, temel dini bilgileri ve ahlaki değerleri en doğru yöntemlerle öğrenme imkânı bulacaklarını söyleyerek, “ ‘Yaz Kur’an kurslarımız vesilesiyle çocuklarımız, hem huzurlu bir tatil dönemi geçirecek hem de tertemiz zihinlerini, hidayet kaynağı Kur’an’la besleyerek Peygamber sevgisini, temel dini bilgileri ve ahlaki değerleri en doğru yöntemlerle öğrenme imkânı bulacaktır. Sevgi, saygı, nezaket ve iyilik gibi ahlaki değerlerle tanışacak; yürekleri birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularıyla dolacaktır. Ülkemizin en ücra köylerinden en büyük şehirlerine kadar her çocuğun kolaylıkla ulaşabildiği kıymetli bir imkandır.’’ dedi.

Çocukların cami kültürü ile tanışmasının önemine değinen Afacan, "Ömür son derece kısa ve hızla tükenmektedir. Bugün var, yarın yokuz. Yokluğumuzda camideki yerlerimizin boş kalmaması için sahip olduğumuz değerleri henüz yaşarken güzel bir üslupla nesillerimize aktarmamız gerekmektedir. Çocuklarımızı takdir ve teşvik ederek onların camiye gelmelerine ve camiyi sevmelerine katkı sağlamalıyız. Hocalarımız çocuklarımıza cami adabından mutlaka bahsedeceklerdir. Fakat onlar, yine de her fırsatta koşup oynayacaklar, gülüp eğlenecekler. Tabii ki onlardan bir yetişkin tavrı beklemek doğru değildir. Bırakın, camide neşeli olsunlar. Onları cennet çiçekleri olarak görelim ve sabırla, anlayışla, sevgiyle karşılayalım. Onlara Peygamber Efendimizin çocuklara davrandığı gibi davranalım" diye konuştu.

Her yıl yaz mevsiminde milyonlarca çocuğun Kur’an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrendiği Yaz Kur’an Kurslarının ülke genelinde 3 Temmuz Pazartesi günü başlayıp 11 Ağustos Cuma günü sona ereceğini hatırlatan Afacan, anne ve babaları çocuklarını Yaz Kur’an Kurslarına göndermeye çağırdı.

Editör: Servet GÖKÇEK