(HABER: ASLI AKIŞ)- AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü'nü ziyaret ederek İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol ve sağlık yöneticileri ile bir araya geldi.  

Ziyaret sırasında, Bolu ilinde yürütülen sağlık hizmetleri ve planlanan projeler hakkında istişarelerde bulunan Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, önemli sağlık yatırımlarını değerlendirdi.

Coşkunyürek, sağlık yatırımlarının Bolu’nun sağlık altyapısını güçlendireceğini ve vatandaşlara daha iyi sağlık hizmeti sunulmasını sağlayacağını belirterek projelerin Boluluların sağlık ve refahı için büyük bir adım olduğunu vurguladı.

250 YATAKLI FİZİK TEDAVİ HASTANESİ

Bolu’ya kazandırılacak olan 250 yataklı Fizik Tedavi Hastanesi, bölge halkının daha iyi sağlık hizmeti alabilmesi için önemli bir adım olacağını belirterek; “Bu hastane, rehabilitasyon ve fizik tedavi alanında büyük bir boşluğu dolduracak” dedi.

DEVLET HASTANESİ MERKEZ ÜNİTESİ

Coşkunyürek, Devlet Hastanesi Merkez Ünitesi projesi ile ilin merkezindeki sağlık hizmetlerini daha da güçlendireceğini ve vatandaşlara daha geniş bir hizmet yelpazesi sunacağını kaydetti.

KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİ

Kadın sağlığı ve çocuk sağlığı, her toplumun öncelikli konularından biri olduğuna da işaret eden Milletvekili Coşkunyürek; “Bolu'ya inşa edilecek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, bu alandaki sağlık hizmetlerini iyileştirecek ve anneler ile çocukların bakımına özel bir odak sağlayacak” şeklinde konuştu.

SEBEN VE KIBRISCIK İLÇELERİNE YAPILAN DEVLET HASTANELERİ

Milletvekili Coşkunyürek, Seben ve Kıbrıscık ilçelerine kazandırılan Devlet Hastanelerinin, bu ilçelerde yaşayan vatandaşlara daha yakın ve erişilebilir sağlık hizmetleri sunacağını bildirdi.

İL VE İLÇELERDEKİ 112 ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ İSTASYONLARI

Acil durumlar için hızlı ve etkili müdahale sağlamak amacıyla önem arz eden112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarının il ve ilçelerdeki istasyonların sayısının artırılması gerektiğine de işaret eden Coşkunyürek, sağlık hizmetlerinin daha etkili ve hızlı bir şekilde sunulmasına yardımcı olacağını ifade etti.

İL VE İLÇELERDEKİ SAĞLIK OCAKLARI

Milletvekili Coşkunyürek, toplumun sağlığının temel unsurlarından birinin Sağlık Ocakları olduğunun altını çizerek, il ve ilçelerdeki Sağlık Ocaklarının, vatandaşların temel sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için önemli bir rol oynağını söyledi.

Editör: Servet GÖKÇEK