Sayın Okurlar;

Devletimizin, başta silahlı kuvvetlerimiz olmak üzere, elbirliği ve gönül rahatlığı içerisinde, dolayısıyla teröristlere karşı girişilen haklı mücadelesinde (ABD)’nin, dost görünüp bir nevi düşmanca giriştiği siyasi politikası ALLAH AŞKINA BÖYLE BİR DEVLETE YAKIŞIYOR MU? (GEÇ KARDEŞİM GEÇ) rahmetli annem bir defasında, Anadolu deyimi ile (emmim, dayım, hepsinden aldım payım) demişti. Atalarımız, bu güzel sözleri herhalde durup dururken söylememiştir. Biz şimdi gelelim dost ve düşman başlıklı konumuza ve genelde yorumlayacağımız düşüncelere.

Sayın Okurlar;

En kötü düşman, kendinden başkası değildir ve insanoğlunun en büyük düşmanı, aslında doğrudan doğruya kendisidir. Düşmanımızı bağışlasak dahi ona güvenmek ve inanmak zorunda da değiliz. Öte yandan, küçük düşman diye bir şey yoktur. BÜYÜMÜŞ DE BÜYÜK OLDUĞUNU GİZLEMEYE ÇALIŞAN KURNAZ DÜŞMAN VARDIR. BU NEDENLE, DÜŞMANLARINA ACIYAN BİLSİNKİ KENDİSİNE ACIMAZ. Yenilmesi gereken, ilk düşmanlara gelince bunlar öfkeyle ümitsizliktir.

Sayın Okurlar;

DOSTTA GELİNCE; Gerçek dost, kendisiyle samimi olabildiğimiz ve yanında yüksek sesle konuşabildiğimiz kişidir. Yastık diye, başını ateşe dayayan, yatak diye yılanların üzerine yatan bir adam, emniyet etmediği bir dostundan, düşmanlık sezen bir adamdan daha rahat uyur. Bir düşman çoktur ama bin gerçek dost azdır. Gerçek dostlarla yaşanırken bu nedenle kendilerine ahde vefa gösterilir. Yani ilgi o zaman olur, öldükten sonra değil. Anayı babayı kader tayin etse de dostlar seçilerek dost edilirler. (BUNDAN BÖYLE DOST KURUSU İLE YAR SEVİLMEZ.)

Dar günümde dost düşman belli oldu

On derdim var ise şimdi elli oldu

Sayın Okurlar;

Toprak dosttur, Allah posttur. Bilinmelidir ki dost yüzünden, düşman gözünden, zindanlar da kapısından belli olur. İşte bunu için, dostta gül, düşmana diken yakışır. Bir şairimiz şu dörtlüğü ne güzel söylemiş;

Biz de biliyoruz dostu kardeşi

Bulamadım bir kara gün yoldaşı

Dost geçinip yüze gülen kalleşi

Beha’sıdır satmak gerek bir pula

Buradan hareketle diyoruz ki ( Bilgi, mal, mevki ve hükümler kötü yaradılışlı bir düşmanın elinde fitnedir.) Dikkat ederseniz, dolunay, geceleri uluyan hiçbir hayvanatın sesine iltifat etmez. Bunun için düşmanların Hilmi gibi Halim olması da doğru değildir, zaten beklenemez. Aslında düşmanın hem kendisi hem de yardımcısı haindir. Netice itibariyle, nerede bir dost varsa fazilet, nerede bir düşman varsa, rezalet yaşantısı vardır. YÜCE YARATAN, BU AZİZ MİLLETİ, HER TÜRLÜ BELADAN KORUSUN. BU ARA DA ŞEHİT OLAN MEHMETÇİKLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMETLER, GAZİLERİMİZE ACİL ŞİFALAR VE SAĞLIKLAR DİLERİM. SÖZÜMÜZÜ İSMAİL HAKKI HAZRETLERİNİN ŞU CÜMLESİYLE BİTİRELİM;

GÖRELİM MEVLA NEYLER

NEYLERSE GÜZEL EYLER.