(HABER MERKEZİ)- Emekli maaşı zammı Ocak ayında yeniden değerlendirilecek. 5.000 TL emekli ikramiyesi için bütçenin sonuna kadar zorlandığını ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bir ödeme kararlaştırdık, emeklilerimiz, memurumuz, işçimiz, bütün çalışanlarımız için sözümüz var enflasyona ezdirmeyeceğiz. Önümüzdeki dönemde emeklilerimizi önceliklendireceğiz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 5000 TL emekli ikramiyesi kararı sonrası yeni açıklamada bulundu. Şimşek, "Bütçe imkanlarını sonuna kadar zorladık, bir ödeme kararlaştırdık, emeklilerimiz, memurumuz, işçimiz, bütün çalışanlarımız için sözümüz var enflasyona ezdirmeyeceğiz" dedi.

Şimşek, "En düşük emekli maaşı Aralık 2022'de 3.500, bugün 7.500 TL, en düşük memur maaşı da yine manşet enflasyonun en az iki katı kadar arttı, reel olarak bizim büyümemizin çok ötesinde toplumun tüm kesimlerine reel olarak çok büyük artışlar verdik. Önümüzdeki dönemde emeklilerimizi tabii iki önceliklendireceğiz, ama enflasyonu tek haneye indireceksek gelirler politikamızın da buna uygun olması gerekiyor, öteki türlü bir sarmala giriyorsunuz, bu kısır döngüyü kırmamız lazım, bu kısırdöngüyü para politikasını rasyonelleştirerek, mali politikası ile yapacağız" ifadelerini kullandı.

BAKAN ŞİMŞEK NET KONUŞTU: EMEKLİ ZAMMI İÇİN TARİH VERDİ

Şimşek, "Emekliler bizim önceliğimiz olacak. Emekli zammı rutin olarak yılın başında imkanlara bakılıp ona göre karar verilecek. " açıklamasında bulundu.

EMEKLİ MAAŞLARI OCAK AYINDA YENİDEN ARTACAK

En düşük emekli maaşı ve tüm emekli maaşları Ocak ayında yeniden artacak.

Ocak sonrası dönem için asgari ücret, memur ve emekli maaşları için yeni sistemin devreye girmesi bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni dönemde artık 'Enflasyon beklentileri ‘ne göre ücret düzenlemelerinin yapılacağının sinyalini verdi.