(HABER: ASLI AKIŞ)- Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) üyeleri, 8 Eylül 1999 sonrası SGK girişi yapılarak iş hayatına başlayan çalışanların da kendileri ile ilgili bir düzenleme yapılması için çalışmalarını sürdürerek Bolu’dan “1 gün, 1 ay, 1 yıl için 17 yıl geç emeklilik sizce adil mi?”  diyerek ses yükseltti.  

Emeklilikte Adalet Derneği, 8 Eylül 1999 yılından sonra SGK’lı olanların emekli olması için başlattığı mücadele devam ediyor.

Seslerini duyurmak için birçok noktada etkinlik yapan dernek üyeleri bu kez İzzet Baysal Caddesi Kadı Cami önünde stant açarak burada halktan destek istedi.

Dernek Başkanı Mihriban Uğurlu’nun katılımı ile yapılan etkinlikte vatandaşların talepleri dinlendi, bilgilendirme yapıldı ayrıca broşürler dağıtıldı.

Emeklilikte Adalet Derneği Başkanı Mihriban Uğurlu, derneğin kuruluş amacından bahsederek; “Emeklilikte Adalet Derneği EYT’nin yasalaşması ile 8 Eylül 1999 sonrası işe girenlerin arasında oluşan yaş uçurumu üzerinde kuruldu” dedi. 

“MEZARDA EMEKLİLİĞE MAHKUM EDİLDİK”

EYT’den emekli olan akranlarında daha çok çalışıp prim gün sayılarının fazla olduğuna işaret eden Uğurlu, “8 Eylül 1999’dan sonra işe girenler akranlarından çok daha fazla pirim ve hizmeti olmasına rağmen onlardan 17-20 yıl sonra geç emekliliğe mahkum edildiler. Yani diğer bir tabirle mezarda emekliliğe mahkum edildiler. Bizler akranlarımızdan daha çok çalıştık onlardan daha çok primimiz var. Ama onlardan 20 sene sonra emekli olmamız isteniyor. Anayasal eşitlik ilkesine aykırı bir durum oluşturuyor” ifadelerini kullandı. 

“MAĞDURİYETLERİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Hükümette mağduriyetin giderilmesi noktasında çağrıda bulunan Uğurlu; “Bizlerde bu ülkenin vatandaşıyız. Çalıştım ama şu an cezalandırılıyoruz. Hükümetimizden, devletimizden bu haksızlığın giderilmesi adil, ölçülü ve makul bir kademelendirme ile bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Önümüzde yerel seçim var ve vatandaşın güveninin tazelenmesi için bu adaletsizliğin mutlaka çözülmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

“HEP BERABER BU HAKKI BİRLİKTE ALALIM”

Mihriban Uğurlu, derneğin varlığından haberdar olmayan ve mağduriyet yaşayaşan akranları adına bilgilendirmede bulunduklarını ifade ederek; “81 ilde faaliyeti olan bir derneğiz. Bolu’ya da stant açtık. Bu mağduriyeti yaşayan ve derneğin varlığından haberdar olmayan, kendini yalnız hisseden, bu adaletsizlik yüzünden psikolojik sorunlar yaşayan arkadaşlarımıza yalnız olmadıklarını burada onlar için hak arayan STK olduğunu bildirmek için Bolu’dayız. Broşür dağıttık bilgilendirme yaptık. ‘Gelin hep beraber bu hakkı birlikte alalım’ istiyoruz diyoruz.” açıklamasını yaptı.  

Editör: Ebru Buket EKE