AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Kemal Kılıçdaroğlu’nun erkem seçim çağrısı yapmasıyla ilgili bir değerlendirmede bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçen hafta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talebiyle istifa eden AKP'li il belediye başkanlarının sayısının 6'ya çıkmasının ardından "Hodri meydan" diyerek "erken yerel seçim" çağrısı yapmıştı. Konuya ilişkin yaptığı bir açıklamada bulunan Doğanay; “Bizim erken seçim gibi bir derdimiz yok. Erken seçimin çünkü Türkiye’ye kazandıracağı hiçbir şey yok. Yenilen pehlivan güreşe doymaz misali bir anlayış içerisinde hareket ediyor Kemal Kılıçdaroğlu” dedi.

"YENİLEN PEHLİVAN GÜREŞE DOYMAZ”

Türkiye’nin gündeminde bir erken seçim olmayacağını ifade eden Doğanay sözlerine şu şekilde devam etti: “Şunu belirtmek istiyorum Kemal Kılıçdaroğlu erken seçimi veya erken bir kurultayı kendi partisinde yapıp bence orada kendisini yenilemesi gerekiyor. Bizim erken seçim gibi bir derdimiz yok. Erken seçimin çünkü Türkiye’ye kazandıracağı hiçbir şey yok. Yenilen pehlivan güreşe doymaz misali bir anlayış içerisinde hareket ediyor Kemal Kılıçdaroğlu çünkü her defasında bir ümit, bir ümitle bir seçime daha gidip bende bu seçimden de başarıyla çıkarım diye düşünüyor ama girdiği tüm seçimler dünyanın hiçbir yerinde böyle bir siyasi parti de yoktur. Dünyanın hiçbir yerinde böyle siyasi bir parti başkanı da yoktur diye düşünüyorum. Çünkü girdiği tüm seçimlerin hepsini kaybediyor. Her defasında seçim diyor ama sandık önüne geldiğinde bu millet gereğini yaptığında yenilgiye de doymuyor. Ama erken seçim Türkiye’nin gündeminde yok. Genel anlamda gerekse yerel anlamada bir seçim olacağını düşünmüyorum. Seçimler takviminde yerine gelecek ve o takvim geldiğinde sandık kurulacak. Aziz milletimizin huzuruna çıkıp onların tercihleri noktasında kararını bekleyeceğiz. Ancak bu olacaktır. Onun dışında başka türlü erken seçim olmaz.”

 

Editör: TE Bilisim