Bolu Fen Lisesi öğrencilerinin düzenlediği bahar şenliğinin 3.sü düzenlendi. “Biraz farkındalık lazım” sloganı ile başlattıkları projede Huzur Evi ve Özel Eğitim Kurumlarını ziyaret eden öğrenciler okul bahçesinde açtıkları stantların gelirini ise Özel Öğrencilere aktaracaklar.

Bolu Fen Lisesi öğrencilerinin düzenlediği ve bu sene 3.sünü yapılan Bahar Şenliği anlamlı bir proje ile birleşti. “Biraz Farkındalık lazım” sloganı ile başlattıkları projelerde Huzur Evi ve Özel Eğitim Kurumlarına ziyaretlerde bulunan Öğrenciler Fidan dikme etkinliği ile de tabiatı da korudular. Bolu’da naylon poşet kullanımına dikkat çekmek amaçlı bez poşet kullanımını öne çıkarmak isteyen öğrenciler hazırladıkları bez poşetleri satarak Özel Eğitim öğrencilerine destek topladılar. Stantlarda sattıkları yöresel ürünler ve kitapların ücretlerini de projeye dahil eden öğrenciler, “engelli arkadaşlarımıza bizde bu şekilde destek olmak istedik” dediler.

Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Serap Çiftçi öğrencilerin bahar şenliğinde sabah bisiklet turu ile başlayıp akşam mezuniyet törenine kadar dolu bir gün geçireceklerini kaydetti. Çiftçi konuşmasına şu şekilde devam etti, “proje kapsamında başlayıp bir bahar şenliği ve kermese dönüşen bir çalışma oldu. Bu proje engellilere dikkat çekmek ve yardım etmek amaçlı yapıldı. Proje kapsamında Huzur Evi ve Özel Eğitim Kurumlarına ziyaretlerde bulundular.  Öğrenciler Fidan dikme etkinliği ile de tabiatı da korudular. Ve tabiatı korumak ve çevredeki kötü görüntüden kurtulmak için bez torba kullanılmasına dikkat çektiler ve bu günde projeleri sunacaklar. Bu proje kapsamında toplanan parala ise engellilere bağışlanacak. Daha önce öğrencilerin kendi aralarında yaptıkları Atatürk Pulu satışından elde edilen gelir ise görme engelliler vakfının hesabına yatırıldı.” dedi.

Editör: TE Bilisim