Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Karar Yürütme Üyesi Abdullah Bahadır Alperen, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bolu’ya geldi. Alperen, “Bolu’da seçmen iradesi bizim için önemli ve bu seçmen iradesinin sandığa yansıması için bir takım çalışmalar yapıyoruz. MHP olarak Bolu’da iddiamızı göstereceğiz” dedi.

 Haber: Aslı Akış

Bolu’daki ziyaretleri kapsamında Köroğlu Gazetesine açıklamalarda bulunan MYK üyesi Abdullah Bahadır Alperen, MHP Bolu Belediye Başkan Adayı İbrahim Doğan’ın 1 Nisan sabahı başkan olması halinde şaşırılmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkan adayları hakkında da değerlendirmelerde bulundu ve "Belediye başkanlığına aday olan bir siyasetçinin konuşması, duruşu, üslubu çok önemli” ifadelerini kullandı.

“BAŞARIYA OLAN İNANCIMIZ TAM”

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin emir ve talimatları doğrultusunda Bolu’da olduğunu belirten Alperen ;  “Benimle birlikte MYK Üyesi Ahmet Yılmazer de buradalar. Bolu’da kuvvetli bir Milliyetçi, Hareket Partisi tabanı olduğunu biliyoruz. Belediye Başkanımız İbrahim Doğan’a seçimleri kazanma adına ne gerekiyorsa yapma adına buradayız. Bolu evveliyatı itibariyle MHP’ye uzak bir il değil. 24 Haziran seçimleri de bunu gösterdi. Bizler milliyetçi, ülkücü hareketin temsilcileri olarak Bolu’da daha iyi bir belediyecilik yapabileceğimizin ispatı için 31 Mart seçimlerine soyunduk. Başarıya olan inancımız bu manada tam” diye konuştu.

“MHP OLARAK BOLU’DA İDDİALIYIZ”         

Milliyetçi Hareket Partisinin Bolu’daki gücünü de değerlendiren Abdullah Bahadır Alperen; “MHP 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler yerel seçimlerini 30 büyükşehir belediyesinde cumhur ittifakı kapsamında diğer kalan illerde kendi adaylarıyla çıkıyor. Bu manada MHP’nin genel başkanı Devlet Bahçeli Bey ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyin mimarları olduğu Cumhur İttifakı bizim için çok önemli. Bu minvalde seçim çalışmaları yapıyoruz.  Bolu bizim için çok kıymetli. Bolu’da seçmen iradesi bizim için önemli ve bu seçmen iradesinin sandığa yansıması için bir takım çalışmalar yapıyoruz. MHP olarak Bolu’da iddiamızı göstereceğiz. Bolu belediyeciliği yerel siyasette farklı siyasilerle yürümüş bu güne kadar. AK Parti’nin ve CHP’nin belediyeciliğini görmüş. Bizler MHP olarak Bolu’da şimdiye kadar yapılmayanları ve bundan sonra yapılacak olanları projelerimizle vatandaşımızın karşısına çıkacağız. Şahsi kanaatim Bolu seçmeni biz yeterince kendimizi ifade edebilirsek bize teveccüh gösterecektir” ifadelerini kullandı.

“SEÇMENİN ÇIKIŞ YOLU GÖRDÜĞÜ MHP VAR”

Bolu’da 3 farklı seçmen ziyaretlerimiz olduğunun altını çizen Alperen; “ Belediye Başkan adayımız İbrahim Doğan’ın Bolu’daki ağırlığı, sevililirliğinden kaynaklı bir kitlesi var. Farklı siyasi partilere oy vermiş ama artık İbrahim Doğan’ın aday olmasından kaynaklı oy verecek seçmen kitlesi var.  Ayrıca AK Parti’ye yerel belediyecilikte daha önce oy vermiş ancak AK Partili kardeşlerimizin belediye başkanı ve adayının bu konuda yeteli olmayacağını düşünen ve AK Parti seçmeninin çıkış yolu olarak gördüğü bir Milliyetçi Hareket Partisi var. Bolu belediyesinde yapılan iyi hizmetler de vardır. Ancak bunu yeterli görmeyen MHP’ye oy vermeye hazır bir kitle var. Bunun yanında CHP’nin seçmeni olup İbrahim Doğan’ı takip eden bir kitle var. Yaptığımız siyasi araştırmalar ve anketlerde görüyoruz” dedi.

 “TANJU ÖZCAN’IN BELEDİYECİLİK İLE İLGİLİ TESPİTLERİ NELERDİR?”

CHP Bolu Belediye Başkan adayı Tanju Özcan ile ilgili görüşlerini de ifade eden Alperen; “ Çok merak ediyorum,  Bolu Belediyesi başkan adayı olmadan önce Bolu ve belediyecilik ile alakalı tespitleri nelerdi? Yerel belediyeciliğin nasıl yapıldığına dair daha öncesinde bir açıklaması, görüşü, beyanı var mı? CHP’li seçmen Bolu’da muhafazakâr, Atatürkçü ve aslına bakılırsa ne istediğini bilen seçmen olarak bilinir. Peki, CHP’li seçmen Bolu’da kendi adayını desteklerken birçok büyükşehir belediyesinden HDP’nin kendi partilerine destek vereceklerini biliyorlar mı? Sandığa gittiklerinde buna yönelik bir düşünce ile mi gidecekler?” şeklinde konuştu.

“İBRAHİM DOĞAN BAŞKAN OLURSA HİÇ ŞAŞIRMAYALIM”

“Seçmen bazında AK Partinin yerel belediyeciliğinden hoşnut olmayan ve MHP’yi bir çıkış yolu, güçlü bir namzet olarak gördüğü MHP’ye oyları kanalize olacaktır. CHP’ye gönül vermiş ancak bu kirli siyasi ittifaka kızan seçmen ona göre oy kullanacaktır. Biz kendimizi iyi ifade edebilirsek, mevcut belediyecilikten memnun olmayan bolu halkının oyunu alacağız. 1 Nisan sabahı İbrahim Doğan belediye binasında başkan olarak oturursa hiç şaşırmayalım” ifadelerini kullandı.

“YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARLA AK PARTİDEN ÖNDEYİZ”

“AK Bolu Belediye başkan adayımız Bolu’da bir takım şeyleri değiştirmek vaadinde bulunuyor” diyen Alperen; “Seçmenler kadar parti genel merkezleri, il başkanlıkları rakip adaylarımızın ne yapı yapmadığına bakıyor. Belediye başkanlığına aday olan bir siyasetçinin konuşması, duruşu, üslubu çok önemli. Bu manada AK Partili belediye başkan adayımızın çalışmalarını takip ediyoruz. Yaptığımız çalışmalar, faaliyetlerimiz bizim AK Parti’den çok daha önde olduğumuz gösteriyor. Cumhur ittifakı kapsamında cumhur ittifakına sadık olarak çalışmalar yapıyoruz. Tek temennimiz bu ittifak ruhuna uygun konuşmalar yapılması ve seçmenin farazi söylemler ile oyuna talip olunmaması.  Bolu bizim için önemli” dedi.

“SANAYİ ESNAFINI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”

Yeni Sanayi Sitesi projesi hakkında bilgiler veren Alperen; “İbrahim Doğan, Bolu’da tanınan, çok sevilen bir şahsiyet. MHP olarak bizler ve adayımız, bir takım projelerimizi hazırladık. Bunları yakın zamanda çok kapsamlı olarak medya ile paylaşacağız. Ancak, Bolu halkının imtina ile takip ettiği ve benimde çokça karşılaştığım bir sorun var; Yeni Sanayi Sitesi’nin taşınma projesi. Hizmet yaparken, bu hizmetin karşılığında bir tarafı mağdur etmenin bir anlamı yoktur. Örneğin, Bolu’daki Yeni Sanayi Sitesi ile alakalı bizim düşüncemiz, mülk sahiplerini ve oradaki esnafı mağdur etmeden bir proje geliştirmek. Oradaki insanları mağdur edip, yeni bir sanayi sitesinin kurulmasına Milliyetçi Hareket Partisi karşıdır. Çünkü, MHP’nin kendine şiar edindiği özellik, üretken belediyeciliktir. İşin, ehline emanet edilmesini ister. Bir şeyler üretirken bir tarafın mağdur olmasına bizim gönlümüz razı değil” ifadelerini kullandı.

“O YAPIYI KIZILAY’A HEDİYE EDECEĞİZ”

Bolu Belediyesi tarafından İzzet Baysal Caddesi üzerine yapılan ve tartışma konusu olan yapı ile ilgili konuşan Bahadır Alperen; “Bolu’nun büyüğü İzzet Baysal’ın kendi ismini taşıyan caddede bir yapı var. Bu yapı bir hizmettir ancak, diğer belediye başkan adayı kardeşlerimizin, burası ile ilgili açıklamalarında buranın kaldırılacağı ve yıkılacağı ile alakalı beyanlarda bulundular. MHP olarak, Bolu Belediyesi’ni kazanırsak, bu yapıyı Türk Kızılay’ına hediye edeceğiz. Türk Kızılay’ı bizim için ve Bolu için çok önemli. Bolu için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

“AK PARTİ DÖNEMİNDE NEDEN YAPILMADI ?”

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Fatih Metin’in projeleri hakkında eleştirilerde bulunan Alperen, Bolu halkının bazı soruları sorması gerektiğini vurgulayarak; “Ak Parti Belediye Başkan Adayı Fatih Bey projelerini açıkladı. Ben, Bolulu seçmenin yerine olsam şunu sorardım: “Kaç dönemdir Ak Parti yerelde iktidar ve bunlar neden yapılmadı? “ Alaaddin Bey zamanında hizmet mutlaka yapılmıştır ama netice itibariyle bir takım projeler açıklarken seçmenimizin şunu görmesi lazım; Evveliyat nedir? Mevcut durum nedir? Gelecek nedir? Bu manada MHP, sözünün eri bir siyasi partidir. Bolu’da ne vaat ettiyse gerçekleştirecektir. Bolu, MHP belediyesi olsa çok daha farklı olurdu. MHP, üretken belediyecilik, hakka hizmet halka hizmet anlayışıyla, il başkanlığı ve teşkilatıyla, ülkü ocaklarıyla, Kamu-sen ile bir bütün ve bu manada İbrahim Doğan Beyin hizmeti için ne gerekiyorsa yapacaktır” diye konuştu.

“BU DEDİKODULARI YAYANLAR ÇOK YANLIŞ YOLDALAR”

Bahadır Alperen, MHP Bolu Belediye Başkan Adayı İbrahim Doğan’ın adaylıktan çekilmesi yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek; “Milliyetçi Hareket Partisi, İbrahim Doğan Bey’in adını açıklamıştır. Bundan geri dönüş yoktur, olmayacaktır. Eğer, İbrahim Doğan Bey’in adaylıktan çekilerek x partisine ya da y şahsına yöneleceğini düşünen varsa aldanacaktır. Bir birliktelik gerekiyorsa eğer, İbrahim Doğan’ın adaylıktan çekileceğini düşünen odaklar, İbrahim Doğan’ın adaylığında birleşsinler. Bu dedikoduları yayanlar çok yanlış yoldalar” dedi.

 “MHP’YE BİR ŞANS VERSİNLER”

Bolu halkının MHP’ye şans vermesi gerektiğini belirten Alperen, “Bolulu vatandaşlardan istirham ediyorum, Milliyetçi Hareket Partisi’ne bir şans versinler. Eğer bu şans verilirse, 5 yıl sonra tekrar seçim var. Biz Bolu’da üretken belediyeciliği gösteremezsek, salahiyeti bizden geri alsınlar. Ancak, MHP’nin vaadi şudur; MHP, kalkınmış bir Bolu için elinden ne geliyorsa yapacaktır. Bunun teminatı da, MHP’nin Genel Başkanıdır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim