Sayın Okurlar;

Bazı meslekler, hizmetleri açısından hem çok zordur, hem de çok caziptir. Örneğin; Yetkisi, sorumluluğu, hizmet alanları, beşeri münasebetleri öte yandan, maddi ve manevi yönden ortaya koyduğu mevcut imkanlar gibi. Böyle güzel, fakat zor görevlerden birisi de hiç şüphesiz belediye başkanlığıdır. Bilinmelidir ki her belediyenin bir başkanı olduğu gibi, meclisi, encümen üyeleri gibi yan kuruluşları da vardır. Bununla kalmaz, belediyeler, Maliye Bakanlığı tarafından belirli zamanlar içerisinde ayrıca teftişe yani denetime tabi olan kuruluşlardır. Amiyane tabirle, bizde vatandaş bir rey atar ama yeri geldiğinde de sayın başkandan her türlü istek ve dilekte bulunur vs.

Sayın Okurlar;

Buraya kadar güzel de belediyeler de kendisine bahşedilen belediye kanunları içerisinde çalışmayı pek tabi esas alacaktır. Bunu da yaparken, hizmetini yasalardan yana bir tarafsızlıkla kullanacaktır. Halka dönük, böyle büyük hizmetler, zannedildiği kadar kolay olmuyor. Elini taşın altına koymak öz ister, yürek ister, azim ister, her şeyden evvel de büyük bir fedakarlığı gerektirir. Yani iş insanın aynasıdır. Hani ne demişler: Yap da görelim.

Sayın Okurlar;

Sadete gelelim. Genelde kim kimi sever, korur ve gerçek sevgisini içinde saklarsa, insanlığı bir o kadar ortaya çıkar. Huzuru olmayan bir ülkede topumun hazzı yoktur. En korkulu şey ise riya ile samimiyetsizliktir. Azim ve sebat insanların en büyük yardımcısıdır. Ben, şahsen cumhuriyetin elli yılını yaşadım, gördüm ve bir çok idari görevlerde de bulundum. Unutmayalım ki ağızdan çıkan her söz ok gibi fırlar ve bir daha geriye dönmez. İTİMADA ŞAYAN OLMAK İSTEYEN, İTİMAT MÜESSESESİNİ ASLA ZEDELEMEZ. BUNDAN BÖYLE, EN DOĞRUSUNU, EN GÜZELİNİ, EN İYİSİNİ VE NEREYE KADAR YAPACAĞIMIZI KONUŞALIM DİYORUM.

Sayın Okurlar,

Sayın Başkan, çok değerli kardeşim, kadim dostum Alaaddin Yılmaz Beyefendi'ye de köşemden tüm çalışmaları ve yaptıkları büyük hizmetler için teşekkür ediyor, seçilecek yeni başkana da sağlıklar, başarılar ve engin mutluluklar diliyorum.

NOT: Yeri ve zamanı geldikçe, köşemden bu konulardaki yazılara zamanım el verdiği müddetçe devam edeceğim.