Sayın Okurlar:

İnsanlık aleminde cahilin ,delinin , akıllının (Seni beni , şunu bunu olmaz). Netice itibariyle , cahil cahildir, deli delidir, akıllıda akıllıdır. Burada , tecellisi itibari ile  yani mevcut imkanların el vermemesi nedeniyle , okuyamamış seviyeli cahilleri de bunların arasına katmayalım .Onlar , sadece cahildir ama yaşam tarzlarında adam gibi adamdırlar . Bu güne kadar, ne fikirlerinden ne sözlerinden ne de davranışlarından dolayı isabetsiz bir duruma düşmemişlerdir. Bizim, buradaki konumuz( Hem kelek , hem de feleğe çatan, öte yandan, herkesin cevherini bilip  de kendi cevherine gelince , merkebe dönen seviyesizlerin, ortaya koydukları gülünç görüntülerdir.)Bunun için , herkes , kendi ayıbı ile meşgul olsa idi , başkalarının ayıplarını aramaya zaman bulamazdı sözünü ,  daha evvelki yazılarımda da ifade etmiştim

Örneğim: Herhangi bir toplum düşününüz .Okumuyor , öğrenmiyor, çalışmıyor ,bilmiyor, görmüyor, duymuyor, gel gelelim mangalda da kül bırakmıyor. Bütün bunları da solluyor, liyakatı, kariyeri de  hiç benimsemiyor .Böyle olunca, bu iki ayaklı yaratık nasıl faydalı olur ? v.s

Sayın Okurlar:

Cahiller cesurdur ve her cahil evvela kendisinin düşmanıdır. Böyle olunca , başkasına nasıl dost olabilir ? Her seviyesiz ve terbiyesiz cahil ,vakitsiz öten horoz gibidir. Bu nedenle :ŞAD OLAYIM DERKEN ELEM ÇEKER, BÖYLE BİR CAHİLE SIR VERİRSEN, SIRRINDA ELİNDEN GİDER..

Dolayısıyla , mürekkep yalamış bazı cahilleri de bir tarafa bırakırsak , Arifler fazilet dünyasını,  cahiller rezalet dünyasını yaşarlar. Kültür de her ne kadar cehaleti kaldırsa da geçen yazılarımda da ifade ettiğim gibi , eşeklik bakidir. Anlatmak istediğim konu, kültürü, eğitimi , öğretimi alıp da içine sindirememiş , ne kendisine ne de başkalarına faydalı olamamış kimsenin , bu kültürü öğrenmesi, neye yaramıştır?

Cahil olan cesur olur ekseri,

Hasutta görülmez rahat eseri,

Sivri akıllıdır, bazı serseri

Kızına kızar, karısını boşar diyor. (Anonim eser)

Bizim , aslında  ,  cahille,  okumuşla, şununla , bununla işimiz yok .. Bizim işimiz , bu konularda ortaya çıkan görüntülerin , okurlarımla paylaşılmasıdır. Cahile söz anlatmak , deveye hendek atlatmaktan güçtür. Bu adeta , köre renk tarifi yapmak gibidir. Böyle olunca, cahilin dostluğundan , Arifin düşmanlığı daha iyidir.

Netice itibari ile her kim olursa olsun “ fikri ,zikri arızalı ve tedavisi mümkün olmayan cahilde kalem , delide de silah çok tehlikelidir. İşte bunun içindir ki akıllı , fikirli , olgun ve dolgun insanlar sokak haytalarına serseri mizaçlı insanlara cevap vermezler. Tek kelimeyle bunlara susmak cevaptır.”

O zaman, önce insan , önce akıl , önce ilim , önce liyakat, önce kariyer ve hepsinden evvel Hakkın ve Hukukun insanı olabiliyor muyuz?