Abant İzzet Baysal Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu “Türkiye’nin Kuşları – Kuş Gözlemciliği” projesi Nisan ayında Dörtdivan ilçesinde gerçekleştirildi.

Düzenlenen etkinlik sonrasında yazılı bir basın açıklaması yapan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu saha koordinatörü Alp Eren Çelik, “Bolu Bağışçılar Vakfı Hibe Desteği, Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü ve Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü paydaşlığında Mart ayı içerisinde başladığımız projemizi bu ay, Dörtdivan ilçesinde gerçekleştirdik. Etkinlik ve projelerimizle en birinci amacımız doğaya uyum sağlamak, keşfetmektir. Bu gün pek çok yırtıcı kuş türünü burada tanıdık. Sığırcık, kuyrukkakan, kızılşahin, tarlakkuşu, sarıkuyruk sallayan, saksağan, gri leş kargası, küçük karga, kara akbaba, kuzgun, yılan kartalı, alakarga, kırkırlangıcı, şah kartal, ketenkuşu, boz kuyrukkakan, kerkenez, ispinoz, karatavuk, şahin, serçe, leylek, sakarmeke, küçükbatağan olmak üzere 24 farklı tür gözlemledik” dedi.

Çelik, ayrıca Bolu’nun diğer ilçelerinde farklı dönemlerde kuş türlerini tespit etmeye yönelik etkinliklerinin devam edeceğini belirtti.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu akademik gelişim koordinatörü Egenur Uludağ projeye hibe desteği sağlayan Bolu Bağışçılar Vakfına, paydaşlar, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi bölümüne ve proje katılımcılarına teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim