Geleceğin Spor Bilimcileri Rol Modelleri ile buluşuyor’ projesi kapsamında, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde ‘Spor Zirvesi’ düzenlendi.

 Haber: Ömer Çetinaslan

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ)’de Geleceğin Spor Bilimcileri Rol Modelleri ile buluşuyor’ projesi kapsamında düzenlenen ‘Spor Zirve’sinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda okuyan öğrenciler, ‘Rol Modelleri’ ile bir araya geldi.

Ampute Futbol Avrupa Şampiyonu Milli Takım kaptanı Gazi Osman Çakmak, Jimnastik Dünya Kupası Şampiyonu Milli Sporcu Ümit Şamiloğlu, Türkiye Jimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen ve BAİBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Birol Yalçın, düzenlenen zirvede, öğrencilere başarı öykülerini anlattılar.

Düzenlenen programa BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ümid Karlı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk olarak konuşan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ümid Karlı öğrencilerine, ‘Bu önemli 4 insanın anlattığı başarı hikâyelerinden kendinize ders çıkarıp, kendi yolunuzu çizmelisiniz’ dedi.

“BİN SPORCUDAN 100 BİN SPORCUYA”

‘Spor Zirvesi’, Türkiye Jimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen’in konuşmasıyla devam etti. Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne ‘Rol Model’ olarak çağrılmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Çelen, “Federasyon Başkanı olduğumda 12 ilde jimnastik yapılıyordu, bugün 81 ilde yapılıyor. 1000 tane lisanslı sporcu varken, bugün 100 bin lisanslı sporcu var” diye konuştu.

 “PARÇALARIN TOPLAMI TOPLAMDAN DAHA DÜŞÜKTÜR”

BAİBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Birol Yalçın ise hazırladığı sunumu öğrenciler ile paylaştı. Yalçın, gençliğinde profesyonel olarak basketbol oynadığını belirterek, öğrencilere ‘alışkanlıklar’ çerçevesinde başarılı olmanın sırlarını anlattı: “Alışkanlıklardan birincisi, sonunu düşünerek iş başlayın. Ben hep akademisyen olmayı hayal ettim.

Farklılıklara değer verin. Sizi eleştiren, sporcu hayatında sizinle farklı görüşte olan, teknik, taktik gibi konularda, bu fikirleri ciddiye alın. Bu görüşleri anlamlandırmak size sinerji oluşturur.”

“DÜNYA’NIN EN İYİ ANTRENÖRLERİ BOLU’DAYDI”

Dünyanın en yaşlı erkek jimnastik sporcusu olan Jimnastik Dünya Kupası Şampiyonu Milli Sporcu Ümit Şamiloğlu, büyüdüğü şehre uzun zaman sonra tekrar gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyerek, “Bolu’ya ilk geldiğimde 10 yaşında, Bolu’da çok ağır bir antrenman programı ile karşılaştım. 10-12 yaşındaki çocuklar yaklaşık bir buçuk saat kuvvet programı çalışıyorlar. Daha ilk gün, antrenmanın 20. dakikasında dayanamadım, ağlamaya başladım.

Bolu’da öyle bir sistem vardı ki, Sovyet Sistemi yeni yıkılmış, dünyanın en iyi antrenörleri Bolu’da, yeni kuşak dünyanın en iyi sistemi ile çalışıyor. Türkiye’nin diğer illerinde göre açık ara farklı sporcuları ile aynı gün antrenmana başladım. Antrenörün benden çok fazla umudu yoktu” ifadelerini kullandı.

“10 KASIM’DA AYAĞA KALKTIM BİR DAHA OTURMADIM”

Ampute Futbol Avrupa Şampiyonu Milli Takım kaptanı Gazi Osman Çakmak, çok sevdiği futbolu bacağını kaybettikten sonra da bırakmadığını ifade ederek, “Şırnak’ta mayına bastım ve bacağım parçalandı. Ameliyat öncesinde doktorlara, futbol oynamayı çok sevdiğimi, çok iyi bir sol ayağım olduğunu ve onu kesmemelerini söyledim. Ancak, kesilmesi gerekiyordu ve sol ayağımı kaybettim. Ameliyat sonrasında Şırnak’tan Diyarbakır’a geçtik. Daha ailemin karşısına çıkmadan önce sadece annemi ve futbolu düşünüyordum. 10 Kasım sabahı Diyarbakır’da, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün siren seslerinden sonra ayağa kalktım, kalkış o kalkış ve o günden sonra bir daha oturmadım” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilisim