Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2019 Yılı Hac Organizasyonu çerçevesinde Bolu’dan Hacca gidecek hacı adayları için Bolu İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda “2019 Yılı Hac Bilgilendirme Semineri” yapıldı.

Seminere Diyanet İşleri Başkanlığı Emekli Hac ve Umre Genel Müdürü Ergün Yücel, Bolu İl Müftüsü Orhan Genç, Müftü Yardımcıları Nihat Kök, Eyüp Orhan ve Ahmet Halıcı, Din Eğitimi ve Hizmetleri Şube Müdürü Adem Özdemir, Din Görevlileri, 200 civarında kadın ve erkek hacı adayı katıldı.

Seminerde ilk önce İl Müftüsü Orhan Genç açılış konuşması yaptı. İl Müftüsü Orhan Genç, “Kıymetli hacı adaylarımız sizler herkesin hayalinde olan o kutsal topraklara yolculuk yapacaksınız. Sizin oralarda dikkat edeceğiniz konuları arkadaşlar anlattılar. Benim isteğim oralarda vaktinizi boşa harcamayın. Har anınızı ibadetle değerlendirin. Görevlilerimizin söylediklerini harfiyen yerine getirmeye gayret gösterin” dedi.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Emekli Hac ve Umre Genel Müdürü Ergün Yücel söz alarak hacı adaylarına hitaben, Müftülük önünden havaalanına kadar oradan Kutsal topraklara kadar genel olarak neler yapılması gerektiğini hatırlattı.

Yücel’den sonra İl Müftü Yardımcısı Nihat Kök söz alarak; ihramlı iken neler yapılmalı, ihramdan nasıl çıkılır ayrıca tavaf ve sa’y nasıl yapılır, tavaf ve sa’y yapılırken hangi dualar okunur gibi birçok konularda hacı adaylarına açıklamalarda bulundu.

Din Eğitimi ve Hizmetleri Şube Müdürü Adem Özdemir söz alarak hacda görevli olan din görevlilerini tanıttı. Hac ile ilgili herkesin bilmesi gerekli resmi işlemleri hatırlattı. Hac öncesi havaalanına kadar, havaalanı, uçakta ve hac esnasında yapılması gereken ferdi ve toplu iş ve işlemleri hatırlattı.

Editör: TE Bilisim