KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim”lerinin online olarak internet üzerinden verileceğini söyledi. Usta; “Geçtiğimiz aylarda girişimcilik eğitimleri ile ilgili yapılan bir değişiklik oldu. Bu eğitim ile ilgili yapılan bir değişiklikle artık uygulamalı girişimcilik eğitimlerini online olarak internet üzerinden düzenliyoruz” dedi.

Haber: ASLI AKIŞ

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini” sanal ortama taşıdı. Hayalindeki projeyi hayata geçirmek isteyen girişimciler artık uzaktan eğitim alabiliyor. Programı tamamlayan girişimci adaylarına eğitim katılım belgeleri online olarak sunulacak. Bu belgeye sahip olanlar iş modelleri çerçevesinde yeni girişimci programı kapsamındaki desteklerden yararlanabilecek.

KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin 2010 yılından bu yana devam ettiğini vurgulayarak; “KOSGEB’in girişimcilik destek programından faydalanmak için gerek 2019’dan önceki girişimcilik desteği gerek 2019’da uygulamaya konulan girişimciliği geliştirme destek programından faydalanmak isteyen girişimci adaylarını işletmelerini kurmadan önce tamamlaması gerek uygulamalı girişimcilik eğitimi vardı. Bu uygulama 2010 yılından bu yana devam ediyor. Biz bu eğitimleri STK’lar, İŞ-Kur ve Ticaret ve Sanayi, esnaf odaları ile iş birliği yaparak veriyorduk.  Bazen biz kendimiz müdürlük olarak da veriyoruz. Bu eğitimler 32 saatlik 4 gün sürüyordu. Fiziki katılım en az %80 katılım gereken eğitimlerdi” ifadelerini kullandı.

“ARTIK GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNİ ONLİNE OLARAK YAPILIYOR”

Abdurrahman Usta KOSGEB, oluşturduğu girişimcilik eğitimini sanal ortama taşıdığını ve e-devlet portalı üzerinden giriş yaparak yeni sistem sayesinde dersleri internet üzerinden alınabileceğini ifade ederek; “Geçtiğimiz aylarda girişimcilik eğitimleri ile ilgili yapılan bir değişiklik oldu. Girişimcilik eğitimlerine katılmaz bazen girişimci adayları için sorun olabiliyordu. Başka illerdeki girişimcilik eğitimlerini takip edebiliyorlardı ve oralara gidiş geliş problem olabiliyordu. Bu eğitim ile ilgili yapılan bir değişiklikle artık uygulamalı girişimcilik eğitimlerini online olarak internet üzerinden düzenliyoruz ve katılmak, eğitimi tamamlamak isteyen girişimci adayları e-devlet şifreleri ile girişini yapıp ilgili modülleri tamamlayarak bu eğitimi internetten de evden veya iş yerlerinde herhangi bir zamanda girip tamamlayabiliyorlar. Bu girişimci adayları için büyük bir avantaj. Çünkü işini kurmak isteyen girişimciler bu KOSGEB desteğinden faydalanayım diye il il, ay ay eğitim takip etmek zorunda kalmayacak. Oturup kendi istedikleri bir zamanda eğitimlerini tamamlayıp uygulamalı girişimcilik eğitim katılım belgesini alıp sonrasında işletmelerini kurarak ilgili destelerden faydalanabilecekler” şeklinde konuştu.

“İSTEYEN HERKES UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİNİ ALABİLİR”

Uygulamalı girişimcilik eğitimi konusunda belirli bir kriterleri olmadığını belirten Usta; “Uygulamalı girişimcilik eğitimleri için bizim kişinin üzerinde bir işletme var mı, yaş veya başka bir kriterimiz, şartımız yok. Eğitimden ziyade bizim şartlarımız girişimcilik destek programından faydalanma aşamasında var. Girişimcilik desteğinden faydalanmak isteyen girişimcinin üzerinde bir işletme olmaması, işinin başında olması, başka bir yerde sigortalı olmaması lazım. Bütün şart ve kriterler girişimcilik destek programı başladıktan sonra. İsteyen herkes uygulamalı girişimcilik eğitimini alabilir. Ayrıca mevcut iletmesi olan biri de bu eğitimi alabilir” dedi.

Editör: TE Bilisim