Pazartesi günü başlayan İl Genel Meclisi Ocak Ayı toplantıları sona erdi. Son oturumda meclis üyeleri 9 maddeyi görülerek karara bağladı.

Başkanvekili Üzeyir Ercivan Başkanlığında gerçekleşen İl Genel Meclisi Ocak Ayı toplantılarının son oturumunda Mengen İlesi, Demirciler köyü, tapunun 267 parsel nosunda kayıtlı taşınmaz için hazırlanan Kırsal Turizm Tesis alanı amaçlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onanması ve Mudurnu ilçesi, Çevreli köyü hudutlarında tapunun 148 ada, 41, 42, 43 ve 44 parsel nosunda kayıtlı taşınmaz için hazırlanan imar planı değişikliğinin onanması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen raporlar görüşülerek karara bağlandı.

Merkez ilçe Kındıra Köyü hudutlarında tapunun bazı parsel taşınmazları için hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildiği toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen raporlar doğrultusunda Mengen köylerinin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere Mengen Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına 200.000 TL, Dörtdivan  köylerinin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere Dörtdivan Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına 33.000 TL., Mudurnu köylerinin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere Mudurnu Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına 225.000 TL ödenek aktarılmasına karar verildi.

Mengen ilçesi Kayabaşı Köyü ve mahallelerine içme ve kullanma suyu tahsisi talebinin oy birliği ile Çevre ve Sağlık Komisyonuna, Seben köylerinin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere Seben Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına 71.500 TL. ödenek aktarılması talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale dildiği toplantı Şubat Ayı toplantılarının 04 Şubat 2019 Pazartesi günü başlamasının kararlaştırılması ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim