Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Bolu Şubesinin 17. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Dernek Başkanlığını yürüten Ahmet Şerafettin Yamaner oy birliği ile altıncı defa başkanlığa seçildi.

Genel Kurulda bir konuşma yapan Başkan Ahmet Şerafettin Yamaner, şunları söyledi; “Bizler emekli subay değiliz. Subayın emeklisi olmaz. Şu anda görev yaptığımız derneğimiz kamu yararına faaliyet gösteren başka bir Sivil Toplum Örgütüdür. Resmi elbisemizi çıkarıp başka bir vatan hizmetine soyunduk. Sivil toplum örgütleri içinde de güvenilir, itibarlı ve herkesin saygı ve sevgisini göstereceği bir derneğimiz var. Türkiye’nin her köşesinde ve Yurtdışı görevlerde başarılı bir şekilde hizmet etmiş olan bizler, ülke güvenliğimiz ile ilgili hassasiyetlerimizi kamuoyu ile paylaşmaktayız. Birlik, beraberlik çağrısı yaparak kanımız ve canımızı vererek elde ettiğimiz ülkemize, Cumhuriyetimize, Demokrasimize, Ülke bütünlüğümüze hep birlikte sahip çıkmak zorundayız. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın tüm zorluklarını bilerek büyük Atatürk’ün gösterdiği hedef istikametinde Cumhuriyetimizin ve temel değerlerimizin inançlı savunucusu olmak zorundayız. Muvazzaflık dönemini başarı ile bitirip şu anda birlik ve beraberliğin saygı ve sevginin örnek olduğu bir kuruluşta toplanmış bulunuyoruz. Atatürk; şu andaki Türkiye’nin durumundan çok daha zor şartlar ve yokluklar içinde savaşarak bu güzel ülkeyi bizlere emanet etmiştir. Bizlere düşen görev de ülkemize sahip çıkmak için neler yapmamız gerektiğini vatandaşımızla paylaşmamız olacaktır. Birlik beraberlikle ilgili çok güzel bir anımı herkesle paylaşmak isterim. Birlik beraberliğin arkasından saygı ve sevgi gelmektedir. Birkaç sene önce Türkiye Muharip Gaziler Dernek Başkanları toplantısı Bolu’da yapıldı.

Bende Bolu’da Tek Muharip Gazi Subay olmam nedeni ile bu toplantıya davet edildim.

Tüm Muharip Gazi Şube Başkanları Kalpaklı, Göğüslerinde Madalya ve Rozetler olduğu halde toplantıya katıldılar. Ben sivil elbisemle toplantıya katıldım.

Çeşitli illerden gelen üç şube başkanı yan yana gelerek önce güzel bir esas duruş sonra selam verdiler. Hepsinin yaşları atmışın üzerinde olduğundan saçları da ağarmıştı.

Bana ‘Komutanım biz Kıbrıs Barış Harekâtında sizin askerinizdik, sizinle beraber Yunan alayına girdik’ Dediler. Kendilerini sıra ile tanıtmaya başladılar. Birisi Trabzon Şube Başkanı, Birisi Bursa Şube Başkanı, Birisi de Şanlıurfa Muharip Gaziler Dernek Başkanı olduğunu söyledi.

Şanlıurfa Muharip Gaziler Dernek Başkanı Hasan Arslan idi. Halen ilin muharip gaziler dernek başkanlığını yapmaktadır.  ‘Komutanım ben Şanlı Urfa Muharip Gaziler Dernek Başkanıyım. On beş senedir dernek başkanlığını yürütüyorum. Benim anam Kürt, babam Kürt, ben de Kürt çocuğuyum. Ama Türk vatandaşıyım.’ Diyerek ceketinin sol iç cebini gösterdi. Cep kapağında Türk Bayrağı dikiliydi. ‘Komutanım işte ben buyum. Beni PKK’lılarla ve bölücülerle karıştırmasınlar. Emredin size canımı vereyim. Kıbrıs’ta olduğu gibi yine sizinle beraber Yunan Askeri ile savaşırım. Emredin Urfa’dan Bolu’ya koşarak gelirim. İşte biz emekli subaylar birlik beraberliğimiz için askerlerimize vatan, millet, itaat, saygı, sevgi ve disiplini böyle aşıladık. Bu ülkede yaşayan herkes için hiç ayrım yapmadık. Türkü, Kürdü, Laz’ı, Çerkez’i, Abaza’sı, Gürcü’sü, Sünni’si, Alevi’si demedik. Bu güne kadar kazandığımız zaferler bu insanlarla kazanılmıştır. Bizler emekli olduk ama! Egemenliğimizi, Milliyetçiliğimizi, Ettiğimiz yemini, Laiklik anlayışımızı, Subay olmanın onur ve gururunu, Birlik ve beraberliğimizi, Atatürk ilke ve inkılaplarımızı, Yurt sevgimizi asla emekli etmedik. Onlar ömrümüzün sonuna kadar bizimle beraber yaşayacak.”

Editör: TE Bilisim