Gölköy Baraj Gölü’nde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlileri ve Bolu dağı Jandarma Karakol Komutanlığına bağlı ekipler ile beraber su ürünleri denetimleri devam etti.

Su ürünleri kontrol teknesiyle baraj içinde yapılan denetimlerde “şamandıra” amacıyla amatör balıkçılar tarafından göle bırakılan boş pet şişeler ve poşetler gölden toplanarak çevre temizliği yapıldı. Ayrıca jandarma ekipleri ile birlikte ortaklaşa yapılan operasyonda göl içerisinde yaklaşık 100 metre misina ağ ele geçirilmiş ve ağa yakalanan yaklaşık 30 adet tatlı su levreği (Perca fluviatilis) suya canlı bir şekilde bırakıldı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdür Vekili Fahri Tetik; “İlimiz sınırları içerisinde sürdürülebilir balıkçılık açısından kurallar dahilinde avlanma hayati önem taşımaktadır. Maalesef bazı vatandaşlarımız bunlara uymamaktadır. Sularımızdaki hayatın devamlılığını sağlamak, mevcut zenginliklerimizi yarınlara aktarabilmek adına denetim, koruma ve kontrol çalışmalarımız 7/24 devam etmektedir. Vatandaşlarımızın bu bilinç ve duyarlılıkla hareket edeceği kanaatindeyim. Unutmayalım ki bizler sahip olduğumuz zenginlikleri gelecek nesillerimize aktarmakla yükümlüyüz” dedi.

 

Editör: TE Bilisim