(Haber: Oğuzhan EKE) - Hak-İş Konfederasyonu İl Başkanı Öz Sağlık İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Hacer Çınar, “Arzu ettiğimiz istediğimiz noktada değil. Asgari ücret, beklentileri karşılamaktan ne yazık ki uzak” dedi.

Türkiye’de, 2024 yılında uygulanacak asgari ücret, net 17 bin 2 lira olarak belirlendi. Yeni asgari ücrete dair Hak-İş Konfederasyonu İl Başkanı Öz Sağlık İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Hacer Çınar açıklama yaptı. Asgari ücretin ortalama ücrete dönüştüğünü dile getiren Çınar, “Arzu ettiğimiz istediğimiz noktada değil. Asgari ücret, ülkemizde ortalama ücrete dönüştüğü için beklentileri karşılamaktan ne yazık ki uzak” dedi.

Zammın, toplu iş sözleşmelerine de uygulanmasını isteyen Çınar, “Asgari ücrete yapılan yüzde 49'luk artışın bütün toplu iş sözleşmelerine uygulanması gerekiyor. Bunun üzerinde bir oran olursa daha da iyi olur. Diğer ücretlerin, asgari ücrete yapılan artış oranın gerisinde kalması önemli bir sorun. Yaptığımız toplu iş sözleşmeleri bundan ciddi şekilde yara alıyor. Bu durum hem sendikal örgütlenmeyi hem de toplu iş sözleşmelerini (TİS) sorgulatır hale getiriyor” ifadelerini kullandı.

Çınar, asgari ücret belirleme komisyonuna dair de şu açıklamayı yaptı:

“Kurumuş Söğütten düdük olmaz. Bu nedenle Asgari Ücret Tespit Komisyonunun bu yapısından sağlıklı bir ücret çıkması da mümkün değil. 1970'li yıllardan kalan mevzuatın değişmesini istiyoruz. Bizim beklentimiz, hem demokratik hem de kapsayıcı bir yapının olması.”

Editör: Oğuzhan EKE