(HABER: OĞUZHAN EKE) - HAÇİKO Bolu İl Temsilcisi İlknur Yıldırım, Bolu’da izin verilen kızıl geyik avına ilişkin, “Gönüllülerimizin desteği ile ‘Bu kararın iptali’ için mücadele edeceğiz” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, av talimatları ek kararını yayımladı. Kararda Bolu’da yaşayan 14 kızıl geyiğin avlanması için, av bedel ücretleri paylaşıldı. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran gelişmeye dair HAÇİKO Bolu İl Temsilcisi İlknur Yıldırım yazılı açıklama yaptı.

 “BU KARARIN İPTALİNİ TALEP EDİYORUZ”

Yıldırım, canlıların yaşama hakkı olduğunu belirterek,Tarım ve Orman Bakanlığı DKMP Müdürlüğünce Ek Karar olarak, Bolu’da yaşayan 14 tane kızıl geyiğin avlanması ile ilgili ihalenin yayınlanmış olduğunu büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Her hayat kutsaldır. Her canın yasama hakkı vardır. Hiç bir insan, başka bir canlının yasam hakkını elinden alma hakkına sahip değildir. Bu gerçeklik ve felsefemiz ile beraber, imkânlarımız ve siz gönüllülerimizin desteği ile ‘Bu kararın iptali’ için mücadele edeceğiz” dedi.

Avın iptal edilmesini isteyen Yıldırım, “Nesli tükenmekte olan, bu güzel ve nadide canlıları öldürmek, hele ki bunun için ihale açmak akıl alacak bir durum değildir. Bolu'da özellikle kırsalda, kimsenin ulaşmadığı noktalara giderek havyalarında can olduğunu unutturmamaya çalışarak ve özellikle açlık ile mücadele etmeye çalışırken, bu kararlar ile perişan oluyoruz. Bu yüzden bu kararın iptalini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.