Bolu Zootekni Derneği, Haziran 2022’de ziraat mühendisleri tarafından kurularak, Bolu’da hayvancılığının geliştirilmesine yönelik teorik ve pratik düzeylerde katkıda bulunmaktır.

Haber: Nilay Çelik

Bolu Zootekni Derneği, Haziran 2022’ de Zooteknist Ziraat mühendisleri İsmail Ertonga, Mete Güçbilmez, Murat Kalafat, Arif Kağanoğlu, Şafak Güven, Mehmet Demir ve Nejdet Günaydın tarafından kurulmuştur.

BOLU’DA HAYVANCILIĞININ GELİŞTİRİLMESİNE KATKI

Derneğin kuruluş amacı, Bolu’da hayvancılığının geliştirilmesine yönelik teorik ve pratik düzeylerde katkıda bulunmaktır. Bu amaçla hayvan yetiştiriciliği yapan işletmelerin verimli ve etkin faaliyet göstermeleri için hayvan yetiştirme, besleme, yem üretimi ve teknolojisi, hayvancılıkta biyoteknoloji, hayvan refahı, hayvancılıkta sağlık koruma gibi faaliyetlerinin temel unsurları konularında desteklenmesini hedeflenmektedir.

MESLEK DAYANIŞMASI OLUŞTURULMAKTA

Ayrıca, meslektaşlar arasında meslek dayanışması oluşturmak, örgütlenme bilincinin geliştirilmesi,  hem grup hem de bireysel kaliteyi artırmayı hedeflemektedirler. Gelecekte bu mesleği seçmeyi düşünen ve halen mesleki eğitimlerine devam edenlere doğru yönlendirme yapmak, iş ve staj imkanı sağlamak, işverenlere kalifiye teknik personel istihdamında yardımcı olma doğrultusunda çalışmalar yapılmaktadır.

DERNEK ÇATISI ALTINDA BİRLİK VE BERABERLİK

Hayvansal üretimi desteklemek amacı ile Bolu’daki tüm meslektaşları dernek çatısı altında birleşmeye davet ettiklerini belirttiler. Bolu Zootekni Derneği faaliyetlerini halihazırda Başkan İsmail Ertonga ve yönetim kurulu üyeleri Murat Kalafat, Mehmet Demir, Yusuf Güçlü Pala ve Ahmet Ünal tarafından sürdürülmektedir.