Hyundai, yapacağı bir yenilikten bahsetti. Aerodinamik sistemin bir parçası olacak yeni panjurlar, görünüm dışında menzile de yardımcı olacağı söylendi.

Tamamı elektrikli araçlar üzerinde yoğun çalışan Hyundai, yapacağı bir yenilikten bahsetti. Aerodinamik sistemin bir parçası olacak yeni panjurlar, görünüm dışında menzile de yardımcı olacağı söylendi.

Otomotivin aşırı yoğunlaştığı EV araçlar ve firmaların temelinde uzun menzil, iyi sürtünme katsayısı, aerodinamik unsurlar ve onlarca farklı teknolojisi… Tek tip ve sıradan araç ön yüzlerine karşı operasyona hazırlanan Koreli firma, ileride üretici araçları farklı göstermenin peşinde.

Geliştirilmeleri halen devam eden pilli otomobiller bildiğiniz üzere ızgara yapılarına veda etmişti. Izgara denildiğinde BMW’nin son böbrek panjur yapısını dipnot olarak belirtelim. Hyundai, benzer yapılara bürünen araçların aksine daha geleneksel olarak bu işe devam etmek istiyor. Yeni ızgara ‘Integrated Front Face Module’ yani Entegre Ön Yüz Modülü olarak geçiyor.

Hyundai Teknolejisi Fark Yaratiyor 1

Modül, aktif panjur yapılarından esinlenilmiş. Buranın işlev kısmında ızgara, açılıp kapanabiliyor. Hyundai Mobis’in geliştirdiği yeni nesil ızgara önden gelen hava durumlarını kontrol edebildiği gibi aynı zamanda tampon ve kaput hava delikleriyle pillerin soğumasına yardımcı olacak.

Atmosferik görünümlere geri dönüş çalışmasının bir sonucu da menzilin yaklaşık olarak 20 km artış sağladığı yönünde. Hyundai, bu yenilikteki temel amacın crossover ve SUV araçlarda daha fazla aerodinamik iyileştirme olduğunu söyledi. Bize göre bildiğimiz ama günümüz EV araçlarına göre yenilikçi olacak değişim, Hyundai’ye en çok standart ön yüz hatlarının dışına taşıyarak tercih sebebi olacaktır.