(Haber: Yasin Celal Torun) Emek Partisi Bolu İl Örgütü Başkanı Ahmet Özkan, İsrail’in İran'a hava saldırısının ardından savaş karşıtı açıklama yaparak;  “İsrail Ortadoğu’da gerilimi yükseltiyor, üsler kapatılsın, ticaret durdurulsun” dedi.

1 Nisan’da İsrail’in Şam’daki İran konsolosluğuna saldırı düzenlemesi ve 2’si general 7 kişinin öldürülmesi üzerine İran, 13 Nisan’da İsrail’e bir kişinin yaralandığı hava saldırısı düzenledi. İsrail ise İran’a misilleme yaparak İsfahan’a hava saldırısı düzenledi.

İSRAİL MİSİLLEMEYE KARŞI BİR MİSİLLEME YAPTI”

Emek Partisi Bolu İl Örgütü Başkanı Ahmet Özkan, konuya ilişkin açıklama yayımlayarak; “1 Nisan’da İran’ın Şam’daki konsolosluğuna saldırı düzenleyen İsrail 2’si general 7 kişinin ölümüne yol açmıştı. İran 13 Nisan’da İsrail’e bir kişinin yaralandığı misilleme yaptı. Bugün ise İsrail misillemeye karşı bir misilleme yaptı. Son saldırı öncesinde ABD’ye bilgi verdiği belirtilen İsrail’in Isfahan eyaletinde havalimanının ve Ordu Hava Kuvvetleri’nin 8. Üssünün çevresine dronlarla yapılan saldırı sonrasında İran, nükleer tesislerin zarar görmediğini, birçok dronun da düşürüldüğünü açıkladı.

GAZZE SALDIRILARINDAN UZAKLAŞTIRILMASINI AMAÇLIYOR”

İsrail’in Filistin’deki katliamları sürerken bir yandan İran diğer yandan da Lübnan’a yönelik, tahribat oranı düşük tutulmuş saldırıları gerilimin bölgeye yayılmasını, dikkatlerin de Gazze saldırılarından uzaklaştırılmasını amaçlıyor. Öte yandan ‘batılı’ emperyalist devletlerin İsrail’e verdiği desteğin kapsama alanına girmeyen bölge ülkelerine de bir gözdağı” şeklinde konuştu.

“İSRAİL DEVLETİ GERİLİMİN BİRİKMESİNİ TETİKLİYOR VE ATEŞLE OYNUYOR”

İsrail’in gerilimi tetiklediğini belirten Özkan;  “Başta ABD olmak üzere nüfuz ve hegemonyasını güçlendirmeye çalışan emperyalistlerin taşeronluğunu yapan Siyonist İsrail devleti gerilimin birikmesini de tetikliyor ve ateşle oynuyor. Hem İran’ın hem de İsrail’in düşük yoğunluklu misillemelerinin bu ülke halklarının kendi devletleriyle olan sorunlarının, örneğin İsrail’de Netanyahu’ya karşı artan istifa seslerinin bastırılmasında da bir işlev gördüğü açık.” dedi.

“İSRAİL’İN SALDIRILARI DURMALI, GAZZE’DEN ÇEKİLMELİDİR”

Özkan, İsrail’in bir an evvel saldırıları durdurup Gazze’den çekilmesi gerektiğine işaret ederek;  “Bölge ve dünya barışını tehlikeye sokan ve neredeyse Ortadoğu’da büyük bir dünya savaşının tohumlarının ekilmesini kışkırtan başta silah tekelleri olmak üzere büyük sermaye ve devletlerinin yayılma ve pazar kavgası halklara kan, göç ve yıkımdan başka bir şey getirmiyor.

Editör: Aslı AKIŞ