(Haber: EMİNE ARZU BAYSEÇ ) - İYİ Parti Bolu Kadın Politikaları Basın Sözcüsü Ayşin Akgöz, öğretmen atamalarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Verdiğiniz sözü tutun! Mülakatı ortadan kaldırın” dedi.

İYİ Parti Bolu İl Başkanlığında, emekli olan ve İYİ Parti’ye katılan öğretmenlere rozet takma töreni gerçekleştirildi. Emekli öğretmenlerin rozetleri İYİ Parti Kadın Politikaları teşkilatının üyeleri tarafından takıldı. Programda İYİ Parti Bolu Kadın Politikaları Basın Sözcüsü Ayşin Akgöz, basın açıklaması yaparak, öğretmenlerin atamaları için hükümetten sözünü tutmasını istedi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“100 BİN ÖĞRETMEN ATAMASINI GERÇEKLEŞTİRİN”

“Yıllarca Öğretmen olabilmek için dirsek çürüten, emek veren, okullardan başarı ile mezun olan pek çok Öğretmen adayımız maalesef öğrencileri ile buluşmak bilgilerini onlara aktarmak yerine bulabildikleri ucuz işlerde çalışmak, sözleşmeli Öğretmen olarak hiçbir sosyal hak ve eşit ücretten faydalanmadan,  ya da en kötüsü işsiz bir şekilde hayatlarını sürdürmektedirler. İyi Parti Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in her fırsatta dile getirdiği Öğretmen ataması, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ötelenmekte görmezden gelinmektedir. Kürsülerde Genel Başkanımızın haykırdığı cümleyi bizler bugün bir kez daha dile getiriyoruz.  Türkiye’nin 100. yılında 100 bin öğretmen atamasını gerçekleştirin. Biz kazansaydık yapacaktık. Verdiğiniz sözü tutun! Mülakatı ortadan kaldırın.”

Atatürk'ün dediği gibi Cumhurbaşkanı bile sınıfta öğretmenden sonra gelir. Tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü gönülden tebrik ediyor Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu vatan uğruna şehit düşmüş aziz öğretmenlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.”

Editör: Ebru Buket EKE