İzci Liderleri Bolu İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş'a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdiler.

Haber Merkezi

Bolu İl Müftülüğüne bağlı camilerde görev yapan ve izcilik eğitimi almış hocalardan Oymak Başı Muhammet Yıldırım, Oymak Başı Hüseyin Bayram ve Yardımcı Lider Sami Kemikkıran, İl Müftüsü Demirtaş'ı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

İzci lideri Muhammet Yıldırım, Bolu İlinde İl Müftülüğünce yapılan çalışmalar ile Denizli İlinde yapılacak kamp çalışmaları hakkında bilgi verdi.

“İZCİLİK FAALİYETLERİNE VE HİZMETLERİNE ÖNEM VERİYORUZ”

İl Müftüsü Demirtaş, özverili çalışmalarından dolayı kutladığını aktararak, “İzci liderlerimizi özverili çalışmaları için kutluyorum. İzcilik faaliyetlerine ve hizmetlerine önem veriyoruz. İzcilik, çocukların ve gençlerin bedensel, ruhsal, sosyal, zihinsel ve duygusal yönden gelişmesini hedefler. İzcilik kamplarında çocuklarımız takım halinde çalışmayı, sorumluluk üstlenmeyi, kalıcı arkadaşlıklar kurmayı ve akran eğitimini öğreniyor. Aynı zamanda çocuklarımız, diğer eğitimlerin yanında değerler eğitimi alıyor, spor yapıyor, oyun oynuyor, eğleniyor ve zor şartlar altında hayatlarını devam ettirmeyi öğreniyor. İzcilik disiplini sürecinde çocuklarımızı ve gençlerimizi okul ve aile eğitimi dışındaki zaman dilimlerinde milli ve manevi değerlerimiz doğrultusunda iyi bir insan olmasında önemli kazanımlar sağlıyoruz” dedi.

“MİLLİ GÜVENLİK, DİNİ GÜVENLİK VE SOSYAL GÜVENLİK”

Müftü Demirtaş , Millet olarak üç güvenlik alanları olduklarını belirterek, “Milli Güvenlik, Dini Güvenlik ve Sosyal Güvenlik. Her üçü de çok önemli. Zararlı akımlara karşı yetişmekte olan gençliğimizi korumak durumundayız. Dini güvenlik alanı içerisinde milletimizin bütün fertlerine ulaşmak ve onlara sağlıklı ve sahih dini bilgiyi ulaştırmak geliyor.

Müftülükler olarak hedef kitlelerimiz önce tüm toplum kesimleridir. Ama öncelik olarak aile, çocuk ve gençler ilk sırada bulunmaktadır. Gençlerimizin kendileri ile, çevreleri ile ve Yüce Rableri ile barışık ve uyum içerisinde olmaları gerekmektedir. Bu izcilik çalışmalarını gençlere ulaşma konusunda iyi ve faydalı bir vesile olduğuna inaniyoruz” dedi.

İSLAMİ İLİMLER EĞİTİM DERNEĞİ ZİYARET ETTİ

Bir ziyarette İslami İlimler Eğitim Derneği tarafından gerçekleştirildi.

İslami İlimler Eğitim Derneği Yönetim Kurulundan Abdulkadir Topal ile Hayrettin KÖK (Emekli Öğretmen) İl Müftüsü Demirtaş’ı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ifade ettiler.

Müftü Demirtaş nazik ziyaretleri ve hayırlı olsun dilekleri için dernek heyetine teşekkür etti.

Editör: Servet GÖKÇEK