İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, İl Özel İdaresi olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek kış şartlarına hazırlık olduklarını söyledi. Yüceer; “Biz karla mücadelede kış sezonuna da hazırız bu konuda bir sıkıntımız yok ve hava şartlarına göre iklim durumuna göre de Özel İdare ekipleri yılın 12 ayı çalışmaya devam ediyor” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

Yaz mevsiminin bitişi ile asfalt sezonunun da bittiği belirten Yüceer; “Bizim çalışmalarımız devam ediyor. Sizin de takip ettiğiniz üzere kamuoyunun bildiği gibi biz yaz sezonunda daha çok çalışmalarımızın ağırlığı asfalt üzerine yoğunlaşıyoruz. Asfalt sezonu da bitti. Asfalt yapabilmemiz için gündüzleri sıcak ve gece ile gündüz arasındaki ısının minimum düzeyde olması gereken. Ama artık asfalt sezonu bitti ancak çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Niye devam ediyor? Şu anda biz yazın özellikle köy işlerinde yaptığımız kanalizasyon çalışmalarımız var, su şebekesi çalışmalarımız var. Bu çalışma yaptığımız köylerde şu anda oranın çamurlarını temizliyoruz, düzenliyoruz ve malzeme çekiyoruz. Bazı köyler arası yollarda işte bazı 1.kat yapılması gereken yerlerde şu anda çalışmamız yoğun bir şekilde devam ediyor” diye konuştu.

“HİÇBİR SIKINTIMIZ YOK”

İl Özel İdaresi olarak kış şartlarına hazır olduklarını, yeterli greyder ve kepçe araçlarının mevcut bulunduğunu ifade etti. Yüceer; “Kış hazırlığı noktasında da her zamana hazırız biz. Kış hazırlığından kastımız kar yağdığında, karla mücadelede ekipler hazır mı? Hazırlar, hiçbir sıkıntımız yok. Tabi hava şartları, iklim şartları bunu belirleyecek. Biz karla mücadelede kış sezonuna da hazırız bu konuda bir sıkıntımız yok ve hava şartlarına göre iklim durumuna göre de özle idare ekipleri yılın 12 ayı çalışmaya devam ediyor. 19 tane greyderimiz var. Bu greyderlerin tamamı karla mücadelede, 8 tane önünde kürek, kepçe koyduğumuz araçlarımız var. Onlarla da devam ediyoruz. Zaman zaman ihtiyaç olursa kepçelerimiz var onları devreye koyuyoruz. Bu konuda hiçbir sıkıntımız yok” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim