(HABER: SERVET GÖKÇEK) - KESK Bolu Şubeler Platformu adına dönem sözcüsü Özkan Üstün, asgari ücretin belli olmasının ardından; “Asgari ücret tespit komisyonundan çıkan 17 bin2 TL’lik karar, açlık sınırı olan 18 bin TL’nin dahi altında kalmakta” diyerek tepki gösterdi.

KESK, asgari ücretin ortalama ücret haline geldiğini, enflasyon koşullarında 4 kişilik ailede 3 kişi çalışsa dahi ancak yoksulluk sınırının üzerinde bir gelire sahip olduğunu açıkladı.

“AÇLIK SINIRI OLAN 18 BİN TL’NİN DAHİ ALTINDA KALMAKTA”

2024 yılı için belirlenen asgari ücrete ilişkin yazılı açıklama yapan KESK Bolu Şubeler Platformu adına dönem sözcüsü Özkan Üstün; İnsan onuruna yaraşır, yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.

Üstün;  “Asgari ücret tespit komisyonundan çıkan 17bin2 TL’lik karar, açlık sınırı olan 18 bin TL’nin dahi altında kalmakta, iktidar ve sermaye kesimleri bu kararla birlikte milyonları sefalet koşullarında yaşamaya mahkum etmektedir. Sermaye sahipleri işçinin emekçinin yarattığı katma değerle, ödediği vergilerle zenginleşirken emeğin milli gelirden aldığı pay ise AKP iktidarı boyunca sürekli düşmüş, halk yoksulluğa terk edilmiştir.” şeklinde konuştu.

“ASGARİ ÜCRET ORTALAMA ÜCRET HALİNE GELMİŞTİR”

İnsan onuruna yaraşır, yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret için mücadele edeceklerini belirten Üstün; “Unutulmamalıdır bu ülkede asgari ücret ortalama ücret haline gelmiştir. Bu kararla birlikte şu anki enflasyon koşullarında dört kişilik bir ailede 3 kişi çalışsa dahi ancak yoksulluk sınırının üzerinde bir gelire sahip olabilmektedir.  KESK olarak son bir yılda “Geçim bütçesi istiyoruz! Halktan, emekten yana demokratik bir bütçe istiyoruz!” şiarıyla gerçekleştirdiğimiz 7 mitingde de talep ettiğimiz gibi insan onuruna yaraşır, yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyu ile paylaşıyor, bütün konfederasyonları emeğin haklarını birlikte savunmaya çağırıyoruz!” dedi.

Editör: Servet GÖKÇEK